Vampirism energetic

Intr-un comentariu, mi-a reamintit Calin despre vampirismul energetic. Candva am incetat sa-mi fac griji caci: intr-o discutie pe strada, venind de la cumparaturi si observand ca intr-o milisecunda cand am trecut pe langa cineva, am ramas cu energia doar la nivelul de supravietuire. Discutie purtata cu mine. Ca ar trebui sa incep sa ma mai protejez cumva, ziceam eu vorbindu-mi mie si-mi raspundeam ca este inutil. Esti deschisa si asa cum intra, asa ies, energiile zic. Macar de le-ar folosi cum trebuie, energiile zic, cei care si le iau sau le primesc. Sa nu-mi bat capu cu asta, imi raspund, energiile care pleaca de la tine sunt informate nu pot fi folosite decat util.

Un alt caz, dar de data exact invers. Doream sa spun ca mergem pe strada si vedem oameni si oameni si nu vom sti niciodata ca pe langa faptul ca trec pe langa tine, ce mai produc ei in subsidiar.

Cu acel barbat batran care arata ca un boschetar si si are asupra lui de fiecare data rucksackul plin cu toate cele de trebuinta, ma intalneam adeseori in gara sau in tren. O data chiar am ras si am vorbit unul cu altul. Nu si in ziua de care vorbesc. Din nou goala de energie nu am mai avut timp sa ma reincarc si pe drum spre lucru imi era foarte rau. Am urcat in vagonul in care urcase si acest om, el taman in capatul celalalt, nu ne-am dat binete si nici macar nu ni s-au intalnit privirile.

In timp ce cu capul plecat incercam sa ma rog sau sa fac ceva sa ma incarc si speram din tot sufletul ca nu voi voma in mijlocul vagonului sa ma mai fac de ras, dinspre el a venit spre mine un suvoi bland de energie. Mi-a coborat prin cap, s-a imprastiat prin umeri in piept si de acolo pe mai multe meridiane pana in stomac. Intr-o fractiune de secunda senzatia de voma a incetat si am simtit cum ma umplu de veselie si optimism. Aveam energie din nou. Nici macar nu l-am privit pe omul acela, doar cu acei ochi care vad mai multe si in timp ce-i multumesc in gand cu recunostinta am observat ca in acel corp saracacios imbracat, cu plete unse si albe, locuia un inger urias care abea incapea in vagon. Nu stim niciodata pe langa cine trecem.

Reclame

Un comentariu

  1. Este foarte importanta observatia fenomenului.Se intampla sa fii atrasa de cineva…doar pentru ca ii poti fura energie, cum te va atrage si cel cu care rezonezi empatic. Nu doar ni se fura energie, de multe ori „furam” de la altii fara sa vrem. Este mult de analizat…

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.