Wtf este EGO?

In discutia cu Mugur, mi-a atras (in mod ciudat) atentia cuvantul ego. Era ca si cum l-am auzit pentru prima oara. Foarte ciudat. Ce este ego? Am observat in timp ca atunci cand nu ma mai gandesc la ceva si daca vine cumva in discutie acel ceva si ma lasa rece sau imi devine strain, atunci, acel ceva este pentru mine definitiv vindecat si dizolvat sau foarte foarte aproape.
M-am aplecat curioasa asupra cuvantului incercand sa merg pe fir sa vad de unde vine si cum se impaca cu ratiunea. Ce legatura au. Daca, ratiunea ar fi un program de baza, pe care cu timpul egoul se aseaza si se desfasoara , ar explica de ce atunci cand ratiunea incepe sa lucreze perfect cu subconstientul si pe mai lunga durata, egoul incepe sa fie dizolvat. Oare, asa sa fie?

Reclame

4 comentarii

  1. Nu sunt sigura. Ar putea fi. Dar am avut vaga impresie acu o ora, ca din colaborarea de care vorbim azi, reies niste flash-uri in care ratiunea pare sa recunoasca ego-ul ca pe un program virus. Nu sunt convinsa. A fost mai mult o parere ca asa vad.

   Apreciază

   Răspunde

   1. Nimic din ce am spus nu contrazice această părere, poate o completează. Oare virusul nu încearcă să preia controlul? Asta este menirea lui! Fie că vorbim de virus informatic, fie de cel biologic. Și, ca orice virus, trebuie înlăturat!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.