Splendoare si tristete

Baiatul acela mi-a atras privirea. Inalt, frumos, cu spatele drept, si de sub gluga puloverului, ochii tristi si insemnati de consumul de droguri sclipeau mat intr-o fata fara expresie. In pumnul ce l-a deschis odihnea o gramada de monezi pe care le numara aproape cu sfintenie, poate banuti adunati din recuperarea garantiei pe sticle goale adunate de ici de colo.
Un spectacol colosal de tristete si saracie. Sunt foarte multe exemple de acest fel, pe care le intalnesc aproape zilnic in drumurile mele. De fiecare data simt in inima un junghi ce ma taie pana in strafunduri. Dincolo, spiritul, straluceste in splendoare si bogatie, aici, corpul salasuieste in saracie si tristete.
De cele mai multe ori imi repet ca o mantra, aproape in disperare: este un joc, este doar un joc.
Si pe mine ma vad uneori, adunata de spate si usor garbovita, mergand pe drum, cocosata de ganduri sau griji. Apare in astral atunci o scanteie de a sti si ma strafulgera acelasi junghi intr-un amestec de compasiune si mila si-mi spun: aceasta nu esti tu, aminteste-ti splendoarea si stralucirea care esti Smaranda! Este un joc, doar un joc.
Ma scutur ca de un vis urat in timp ce spatele mi se indreapta, umerii se largesc, respir adanc si dau voie zambetului sa deseneze fata.

Reclame

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.