Rochia

Mersei la piață. Îmi făcusem în gând un plan de bătaie, stabilit traseu în funcție de ce trebuie cumpărat. În plan am și buticul ăla destul de fain din piața orașului. Sar in blugi și tricou, în scurtă, piaptăn părul cu degetele și-l prind cu elastic, iau punga de lidl ca să nu trebuiască să mai dau banii pe alte pungi, că am destule.
Mergând pe drum, mă văd din perspectiva omului de vis-a-vis. O tanti ciudată, ciudat combinată în vestimentatie, plasa de lidl, plină cu zarzavaturi din piață și alte cele. Mă închipui intrănd în magazinul acela elegant, cum vânzatoarele dacă nu mă bagă în seamă, mă privesc curioase, gândindu-se câ ce o fi vrând boschetara asta aicia.
Râd de gândurile care-mi trec prin cap și le consider plauzibile.
De chiară intru în magazin, de chiară, vânzătoarele nu mă onorează nici cu bună ziua, dar zic eu tare: Guten Tag! Primesc un răspuns leșinat care nu mă deranjează. Aștept ca vânzătoarea să termine procesul de încasare în curs și o rog să se ocupe de mine. Caut rochie faină pentru nuntă. Eu pusesem deja ochii, pe una care mă aștepta imbrăcată pe un manechin.
Pun plasele de lidl în cabina de probă, îmbrac rochiile, alea, alea și alea. Vânzătoarele încă nu mă onoreaza cu prezența așa că le rog să-și dea cu părerea. Ochii mari, admirativ, încep să se ocupe de mine, iar eu îmi etalam părul de pe picioare și de sub braț cu o eleganță demnă de invidiat. Până la urmă chiar dacă nu au sărit în sus de amabile, am fost servită ok.
Da am o rochie, faaaaină!
Romeniaaaaaa ich kommmmeeee!

Reclame

13 comentarii

  1. Intr-o lume circumstantiala…a carei circumstante sunt dictate de „masura” ego-ului…intotdeauna ne vom formaliza in functie de acest criteriu fals.
    A constientiza acest…truism, care este de rasu’/plansu’, ne confera acea detasare serena.

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.