Înviere

Nu sunt sigură că mai știu cu amănunte cum s-a întâmplat exact dar pe scurt…cam așa.
Un cunoscut. I s-a întâmplat pe nepusă masă și fără prevenire, o boală incurabilă. Repede internat la spital, operat, medicii nu-i mai dau șanse de scăpare, intră în comă, familia viitorului răposat, adunată la căpătâiul viitorului decedat, discută chestii admnistrative de gen: cu ce-l îmbracă, ce sicriu… și nu mai știu ce și câte, că eu nu am fost prea atentă la poveste.
După câteva zile însă, viitorul potențial cadavru, a ieșit din comă, supărat și negru ca Dunărea după ploaie.
Și-a adunat familia, le-a povestit tot ce a auzit vorbindu-se și făcându-se în timp ce el își pierdea vremea prin comă și i-a concediat pe toti: soție, copil și și și….
Procesul de însănătoșire s-a accelerat și omul nostru după ce a ieșit din spital, a divorțat și a început o viață nouă. Nu mai știu nimic de el, nici dacă viața aceasta nouă este mai reușită decât cea pe care a lasat-o în urmă. Eu sper că da.

Reclame

2 comentarii

 1. Până la ce nivel se poate ridica fățărnicia?
  Știu, familia nu ți-o alegi, dar când este vorba de soție, spre exemplu…
  Și dacă nu te mai leagă decât materialitatea vieții de cei de lângă tine, apoi chiar că nu merită să mai rămâi în acel loc.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

 2. Biserica a translatat invierea SPIRITUALA, intr-o zona spectaculoasa si profitabila a sacrificiuli fizic, urmat de o inviere fizica.
  In urma experientei mortii, de care vorbesti, poti avea revelatia vesniciei, a adevarului…Eu nu cred insa ca „fuga” din ceea ce ai fost, de trecut, trebuie sa inceapa cu fuga de acasa… Este adevarat, pot apare falii mari asupra perceptiei vietii intre membrii familiei, care traiesc impreuna, dar evolueaza…separat. De fapt , consider eu, aici apar adevaratele motive de despartire intre parteneri ce evolueaza individual diferit, cum este normal. Insa…daca cel ce CONSTIENTIZEAZA REALITATEA, chiar constientizeaza, va putea INTELEGE pe cei de langa el…care INCA nu inteleg. Chiar poate fi un bun exemplu pentru cei din jur, un ARMONIZATOR, fara sa urmareasca asta, doar prin PREZENTA sa senina.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.