Străbunii

M-am tot gândit, cum să explic….
Ieri seară venită de la o petrecere și bucuroasă că am întâlnit oameni dragi dar și mai bucuroasă că am revenit într-o liniște mai normală după balamucul cu mulți decibeli foarte obișnuit la astfel de situații.
M-am așezat la odihnă în pat, târziu la mijlocul nopții, gândurile se împleteau, oameni dragi, fețe vesele de la petrecere, alți oameni iubiți și stimați, apoi îmi zboară gândul la Roșia Montană, mă gândesc în ultima săptămână foarte des la ea.
În toiul gândurilor s-a deschis în mine o poartă în care am intrat sau a intrat prin ea Puterea Străbunilor. Cum să descriu eu frumusețea și noblețea acesteia? Nu sunt cuvinte. Nu am cuvinte.
Am fost mustrați, certați, dojeniți. În timp ce-mi curgeau imagini și cuvinte. Mi-a revenit în minte atenționarea de anul trecut pe care am scris-o pe blogul Nașului, dar pentru că dânsul l-a închis, nu am reușit să-l recuperez (sunt supărată, dar poate are dânsul motivele lui care nu mă interesează). Era vorba de zbiciul iubirii care se va năpusti năpraznic peste trădătorii de neam. În timp ce-mi amintesc cuvintele, furia Strămoșească se transformă în tunet, tunetul se transformă în imagini: rupere de nori deasupra lacului infectat de la Roșia, digurile rezervorului se rup, mocirla otrăvită se revarsă în vale, alte alunecări de teren, în zonele unde se fac forări pentru recuperarea gazelor de șist, se deschid falii ce înghit utilaje…. Oamenii care ar trebui să conducă poporul spre lumină: politicieni, învățați în funcții de conducere, fețe bisericești, sunt numiți lighioane târâtoare, lipsite de demnitate, scârboșenii libidinoase ce vor ajunge cerșetori la porțile celor azi oprimați, furați și mințiți cu nerușinare.
Mă cutremur de importanța informațiilor primite.
Suntem dojeniți în continuare: cum putem fi cu mintea atât de nebună să scormonim în pământ după aur fără să-l folosim. Adică în loc să ne facem podoabe, atât de cât avem nevoie și dorim sau să-l folosim în industrie sau să ne înfrumusețăm cu el viața, împodobind de ex. icoane, clădiri, sculpturi, creeind, noi îl topim în lingouri și-l depozităm ca nebunii în buncăre. Câtă întunecime și tulburare mintală, câtă nebunie.
Faptul că am primit e-mailul cu filmul Istoria despre români, este pentru mine o sincronicitate naturală ce-mi confirmă că în subconștienul colectiv românesc se fac schimbări uriașe. Vom trăi și vom vedea.

Reclame

3 comentarii

 1. Nu stiu daca sunt pesimist, optimist sau realist…dar nu cred in schimbarile inconstientului colectiv…mai ales Romanesc …Istoria noastra, milenara sau nu…nu ne-a intarit si nici nu ne-a dat acea claritate, acea limpezime mentala sau spirituala.Din contra, se pare ca am pierdut si acea maturitate a TARANULUI, pe acei intelectuali plini de compasiune pentru destinul acestui neam. Istoria tarii dupa razboi a avut o panta descendenta, panta continuta si dupa lovitura de star din 89′. Nici un element din cele petrecute si cele ce se petrec nu concura sptre o previzionare optimista.Cum nu cred decat in miracolul Existentei, nu vad posibilitaea unui miracom national. Teama mea este ca acest proces de degradare sa nu se accelereze…
  Incearca sa observi…Au disparut complet preocuparile despre spiritualitate, asupra revelatilor interioare. Mass media nu promoveaza decat discursul religios, compromis total din cauza reprezentantilor cultelor si pe cel al celor care se ocupa cu previzionarile zodiacului. Chiar pe net sunt putini cei care se ocupa serios de gasirea raspunsurilor dincolo de sistemele socio-politico-economice si religioase actuale, consacrate. Ce se poate petrece in inconstientul colectiv, cand acesta este o consecinta a modului inconstient in care traim?!

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

 2. Călin, este întradevăr greu de crezut. Când privesc din afară, mi se face părul măciucă, de groază. Când privesc din interior am o vagă speranță. Din momentul în care în subsidiar s-au produs schimbări, în materie durează o vreme până aceste schimbări prind contur. Poate încercăm să fim realiști usor optimiști?! 🙂

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.