Întrebări și răspunsuri

Pe vremea aceea stăteam așa fără nici un gând desenând, cu ochii închiși găuri în tavan.
A apărut sub pleoape un spațiu vast, gri, pe mai multe nivele, fiecare nivel într-o altă nuanță de gri, de la gri închis la gri deschis.
În fața mea, o scară în spirală, urca. La fiecare etaj era o ușă. Fiecare ușă se deschidea numai atunci când ai ajuns în fața ei și dacă ai învățat o lecție de viață. Nu așa că ai înțeles un aha! din cap, ci așa că din inimă ai înțeles cu capul și ai devenit una cu lecția.
La toate nivelele de cunoaștere ajuns puteai să pui întrebări și primeai răspunsuri. Dar… la toate nivelele gri răspunsurile puteau veni, conform nivelului la care ai ajuns, distorsionate, jumătăți de adevăr sau impure.
Câte nivele erau, nu mai știu să spun. Dar la ultima ușă ajunsă, ușa s-a deschis și am pășit într-un albastru infinit. Așa, cu ochii nu se vedea nimic, dar simțeam biblioteca. Aici erau toate informațiile în forma lor pură. Dar aici ajuns, totul funcționează altfel. Aici nu mai pui întrebări (în primul rând ajungi aici doar dacă nu mai ești curios). Aici răspunsurile vin exact atunci când nu mai ai nevoie de ele, înainte să pui întrebări.
Cu cât întrebi mai mult, cu atât nu primești nici un răspuns. Dacă nu întrebi știi tot ce trebuie, când trebuie.

Reclame

4 comentarii

 1. Nu consider viata o „scoala” cu premianti, absolventi si repetenti…Viata este VIATA si trebuie TRAITA, din plin, fara grija pedepsei sau a recompensei, fara note de trecere sau fara teama ca vei fi pus la colt…Cine s-o faca?! D-zeu, sfintii, arhanghelii, ingerii sau alte entitati?! Nici vorba…LEGILE Universului sunt suficiente si ele sunt armonice, PERFECTE. Nu exista discriminare, premiu sau o alta forma de „certificare”…Este ca legea gravitatiei…nu este optionala sau discriminatorie…Individul are libertatea deplina sa faca ce vor muschii lui…Bineanteles ca daca n-ai aripi si nu sti sa zbori , sau nu stapanesti levitatia si te arunci de pe o stanca…cazi in cap.Nu este vorba de nici o pedeapsa…
  Bineanteles ca acea claritate interioara prin care STII fara sa sti(?!) de unde si cum , este reala si tine de accesul la inteligenta Universala. Strafulgerai ale acestei inteligente au oamenii care au incredre in intuitie si care si-o cultiva prin cultivarea SENSIBILITATII, care nu inseamna emotivitate(este o confuzie intalnita tot mai des). Cum nu vreau sa ma intind prea mult…

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

 2. Simt că ai dreptate. Nu mă întreba, căci nu știu de unde și din ce anume s-a creat simțirea asta.
  Am avut și eu momente, rare ce-i drept, în care am „simțit” că am un răspuns, în momentul în care chiar voiam să formulez o întrebare, fie și mie însumi.
  În rest, nu simt eu prea multe în domeniul acesta, al celor ce sunt în univers.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.