Falsul Phoenix

Am descoperit-o printre clienți pe doamna aceea în vârstă, vopsită blond, din depărtare cu un fler tineresc și modern. La caserie își revarsă ca dintr-o cupă prea plină, povestea vieții ei în rezumat.
Acu cinci ani a suferit un burn out.
În ce domeniu ați lucrat? o întreb, bănuind în secret ramura în care se îndeletnicea. Doamna a fost agent de asigurări. Nici nu putea să se termine altfel, mă gândeam în sinea mea. Să minți toată ziua pentru bani este un serviciu foarte greu și… nu glumesc aici. Subconștientul știe și cândva trage frâna de mână, provocând un reset cu repercursiuni foarte grave.
Clienta era totuși mândră de ea, că în acești ani s-a pus singură pe picioare, vorbește foarte spiritual, teoretic foarte corect tot ce spune dar privirea mea se lipește fascinată de spoiala grosolană și caraghioasă pe care ea, doamna, o considera precis foarte elegantă. Mult fond de ten, ochii într-un contur gros și alandala, se pierd parcă după sclipiri vagi șirete. Rujul strident subliniază îmbrăcămintea modernă dar ușor obscenă.
Cuvintele pe care le rostește sunt adevărate după curentul new age dar sunt încărcate cu multă autoadmirație, parcă ar vorbi magie, și sunt deasemenea rugoase și agresive.
A plecat după cam zece minute nu înainte să agreseze verbal cu cuvinte înțelepte o clientă ce-și plătea papucii și care mult mai înțeleaptă nu a răspuns agresiunii.
O urmăresc cu o umbră de tristețe plecând. Din cenușă s-a născut un Phoenix fals? Draga de ea… căderea nu i s-a terminat.

Reclame

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.