Râs cu soare

Mă făcu de miraz, ieri, Smaranda Mare. Pe la ora șase seara, nu am mai rezistat în casă și am ieșit în parc. Deobicei am o mutră neutră cu zâmbetul îndreptat spre în jos, serioasă, spre centrul pământului.
Am ajuns în dreptul clădirii Buergerzentrum, adicătelea o clădire cu săli de spectacole și ședințe, seminarii, un restaurant, etc. Lume multă faină, adunată în față pe platoul betonat. Acum se fac balurile pentru bacalaureați, mă gândeam. La câțiva metri mai la dreapta se află o zonă verde, largă, unde deobicei nu-i nimc, decât iarbă tunsă frumos, azi se montează tarabe. Aha! O fi ceva party la sfârșit de săptămână.
Inspir sentimentele locului, bucurie, petrecere, voie bună.
Pac! Gura până la urechi și nu o mai pot da jos. Imi vine să râd, atâta bucurie mă inundă. Trecătorii, mă privesc mirați și amuzați. Nu știu ei, că în mine râde Smaranda Mare.
Când Eul superior râde, nu des, că mai mult zâmbește, se aude așa, în interior, ca și cum ritmat zece vapoare ar trage simultan sirenele, pe mai multe voci. Ciudat și frumos în același timp. Îmi place tare mult când râde.

Reclame

5 comentarii

   1. Învață să nu îți pese (prea mult) de ceea ce crede lumea. Mai ales în astfel de situații. Ei cu ale lor, noi cu ale noastre. Dacă ții totuși la astfel de aparențe, puneți în ureche o cască conectată la telefonul mobil sau un handsfree. Vor crede că vorbești cu cineva și că acel cineva tocmai ți-a spus o glumă.

    Apreciat de 2 persoane

 1. Este firesc sa empatizei cu…”atmosfera” locului, atunci cand organele spirituale se dezvolta. Cand intri intr-o incapere, cand te intalnesti cu cineva, oriunde te afli sau te duci…”simti” in ce fel de relatie esti cu ambientul, cu persoana, dincolo de ce se vede, dincolo de aparente.

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.