Strop de ploaie

Un picur de apă într-un ocean nu știe că este o picătură de apă dar nici că este ocean. Ea este. Apoi începe călătoria când se trezește pe parcurs că este ceva într-un nor de abur, apoi este ceva într-un nor de ploaie. Apoi devine conștientă că este un strop de ploaie care cade singură împreună cu alte picături de ploaie, se infiltrează și se adună cu altele multe picături, formează un izvor, apoi curg împreună într-un râu și călătoresc mai departe, acumulând informațiile locului, până se revarsă din nou în ocean, uitând că a fost ce a fost și devenind aceeași picătură de apă într-un ocean, neștiind că este ceea ce este până când călătoria începe din nou.

Reclame

3 comentarii

 1. Frumoasă povestea picăturii de apă!
  Cumva aș asemăna asta cu povestea picăturii de energie care suntem fiecare dintre noi. N-aș ști să definesc în care etapă anume mă aflu astăzi, dacă sunt doar într-un nor de abur, dacă sunt într-un râu sau… Aș spune că știu, sau că simt a fi o picătură într-un ocean de energie, deși îmi pare că sunt, totuși, o individualitate. Atâta doar că, de unul singur nu am nici o valoare. Doar împreună cu picăturile din jurul meu devin un ceva sau cineva!
  Așa o fi? Mie așa-mi pare.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

 2. Noi oamenii „credem” ca suntem picaturi IMPORTANTE, ca picatura care suntem MERITA totul, nedand decat foarte putin, daca se poate de loc?! Si cum fiecare picatura crede astfel, NICIODATA nu vom consfintii sa formam un paraias, sa ne unim, sa curgem o data cu totii, sa formam un fluviu in spre Marele Ocean al Existentei. Uneori ne mai asociem ca sa inundam pe ceilalti, sa baltim prin smarcuri…

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.