Încăpățânare

Nu știu de ce mi-am amintit azi de un vis avut acu 2 ani, cred. Eram pe stradă, la orizont se vedeau nori grei, amenințători, aducători de furtună. Mi-am căutat familia printre trecătorii ce umblau pe străzi debusolați plini de frică, căutând adăpost.
Întuneric beznă, ici și colo lanterne stradale ameliorau negrul furtunii, lăsând să se vadă tumuli de pământ sub care se odihneau buncăre de protecție. Mi s-a spus că, familia mea este în siguranță și singurul lucru ce pot să-l fac este să mă țin de lanternă.
Orice-ar fi ține-te de lumină mi-a spus o voce.
Mă țin cu încăpățânare de făclia inimii ca orbu de bâtă și nu mă las acum mai mult ca oricând că unde te uiți auzi și vezi doar frământări și dezastre umanitare. Furtuna umană planetară pare că se întețește, nebunia pare că a pus stăpânire în toate țările pământului și pe mai toți.
Dar să nu renunțăm să fim făclii în noaptea minții planetare.

Reclame

5 comentarii

 1. Nu „pare”…chiar aşa este…din păcate. Este adevarat că toţi acei care generează, care emană iubire, chiar dacă numeric sunt covârşitor mai puţini, efectul acestei energii este mare. Când va fi dominant, zorii Umanitatii se vor vedea răsărind…

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

   1. Poţi să-i zici şi aşa, dar eu prefer sa-i spun sa fim noi inşine, adică AUTENTICI. Când emani iubire…o faci că AŞA esti, că nu poţi da decât din ceea ce eşti, nu o faci intenţionat, cu scopul de face bine. Binele este doar o consecinţă şi se numeşte…NORMALITATE.
    La fel se petrece şi cu cei ignoranti, inconştienţi. Ei fac şi dau rău din inconştienţă, din ce NU sunt, din ignoranţa ce le întunecă minţile şi inimile.

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.