Tradiții perimate

de la Sora3

Spune-mi câte-n stele, câte-n lună
Ajutor de „noapte bună”
Ca să pot închide ochii
Fără grijă că mor popii;
Și cine va face iară
Munca intermediară,
De iertare, lângă Domnul
Pentru tot ce făcu Omul.

Poți să dormi și fără teamă
C-a trecut moda de iarnă.
Vine vara omenirii,
Deschis e drumul iubirii
Și cum știi prin legea firii
EA e taina nemuririi!

Reclame

9 comentarii

 1. Hi, tu ai foarte mult talent. Eu, nu am nici cea mai mică pretenție in ale poeziei. Primesc mesaje care vin in versuri simple, foarte simple pentru ca nu sunt o persoana sofisticata, complicata. Emițătorul, oricine sau orice ar fi, folosește baza mea modesta de date. Adesea, informațiile se referă la chestii de care mi se „pisca” la cel puțin un kilometru (chiar nu ma împiedica sa dorm idea ca ar dispărea toți popii, dar este numai un tablou simbolic si trebuie tratat ca atare) sau de care nici nu sunt la curent pentru ca trăiesc fără televizor. Nu întotdeauna sunt sigura ca am înțeles mesajul dar in cazul acestei poezii, este unul foarte simplu. Ce a funcționat pana acum, nu va mai fi util, necesar. Omul va reveni la comunicarea directa cu Dumnezeu (iubire, nemurire) asa cum a mai fost odată, foarte demult, la începuturi. Probabil ca totul este ciclic ca in cazul anotimpurilor, de unde analogia. Habar n-am et je m’en fiche royalement.

  Apreciază

  Răspunde

  1. Firește, dar inconștienți, ignoranți am fost in majoritate si pentru foarte, foarte multă vreme. Acum proporția se va schimba. Mie, personal, îmi place perspectiva chiar dacă pare încă îndepărtată. Iar pentru cei ce vor prefera sa continue sa se țină in cârja când pot sa zboare, fericiti sa fie, si treaba lor.

   Apreciat de 1 persoană

   Răspunde

   1. Empatizez cu dorinţa ta de zbor, dar nu rezultă de unde reiese că proporţia se va schimba?! Înca inconştienenţa este la putere, ia cei care nu vor să zboare…nu-şi văd de treabă…Au grijă să taie aripile celor ce ar vrea să zboare…Din păcate.

    Apreciază

   2. Tocmai de aceea m-am exprimat asa, „perspectiva, chiar dacă pare îndepărtată”. La scara mult mai mică , am observat ca ceea ce s-a decis sau (si) manifestat deja in astral, ia ceva timp pana se manifesta concret in material.

    Apreciat de 1 persoană

   3. In astral manifestarile urmează REALUL. Nu există miracol mai mare decât acela al trensformării, al CONŞTIENTIZĂRII, a ceea ce faci ACUM şi AICI. Nimeni nu capătă nimic de-a moaca…sau din mila cuiva, fie el arhanghel, înger, sfinţi sau sfinte…vreo mare entitate aflata în Univers. Va trebui să înţelegem că transformarea se face de la firul ierbii…nu de la întins mâna, sau de la rugăciuni autoreferenţiale. Speranţa intr-o lume mai bună începe din ceea ce facem fiecare din noi ACUM si AICI, iar acesta este deja un truism.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.