Chaka-Chaka

Stați să râd prima dată o țîră…
Păi nu-i vorba de sex sau alte bunga-bunga. Este un motivațional pentru persoane în funcții de conducere. 🙂 :)))))))) Ioi.
Prima dată, acu destul de mulți ani am văzut pe scurt un documentar serios unde pe o scenă un domn povestea chestii de chaka-chaka, motivând o sală întreagă de „conducători”, adică persoane care să înțelege că au o facultate sunt inteligenți destul cât să conducă un birou, o echipă, o firmă.
Într-un alt documentar am aflat cine a fost acest Chaka. Undeva în sudul Africii, acest om a fost un războinic care s-a ridicat de jos și îndemnat de mama sa „Chaka-Chaka tu vei reuși”, împreună cu alți câțiva războinici și-au ucis șeful de trib și s-a încoronat el în locul lui. Chaka a reușit, apoi a pornit război împotriva celorlalte triburi și le-a unit aducând atât de râvnita pace. Dar Chaka s-a transformat pe nesimțite într-un tiran și în cele din urmă a fost ucis de cei apropriați lui, războinici care nu au mai putut să-i rabde comportamentul. Singurul om care l-a apărat a fost soția lui care cu aceeași ocazie a fost ucisă și ea.
Motivațional Chaka!
Ce ne motivează pe noi cu adevărat? Banii? Da, pe o perioadă scurtă dar eu trebuie să mă întreb de ce fac ceea ce fac? Pentru bani, poate. Dar de ce să nu facem ceva în primul rând pentru bucuria lucrului bine făcut?
De ce fac ceva? Pentru că vreau și pentru că pot.

Anunțuri

7 comentarii

  1. Ai mare dreptate când spui „pentru că vreau și pot”.
    Motivarea materialistă este de neluat în seama, este superficială. Nimic profund nu va rezulta de aici. Și nici din dorința de a avea puterea nu iese ceva durabil.

    Doar sufletul ne poate purta pașii către veșnicie!

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s