Realități

Noi ne creem realitatea. Am auzit chestia asta de multe ori și eram la un moment dat într-un fel de acord, fără să înțeleg cum este, cum funcționează chestia asta.
Până azi dimineață.
Am intrat în mall, mi-am amintit că fetele se cam împung, mă gândeam că nu am fost de vreo patru zile la lucru și că atunci când intru prima că deschid magazinul, s-ar putea să mă întâmpine emoții neplăcute. Am cerut ajutorul îngerilor și i-am rugat să curețe oleacă locu până intru.
Ce a urmat a fost și frumos și surprinzător:
-am băgat cheia în ușa rulantă și așteptam să se ridice, am intrat încet, apoi mi-am dat seama că eu sunt o realitate în realitatea magazinului.
Eram într-o sferă cristalină uriașă, situație pe care eu o numesc claritate căci este mai clară decât realitatea ce o văd cu ochii normal. Era o sferă foarte mare a cărui cărui centru eram.
Am înțeles și am știut spontan următoarele:
-realitatea mea este țesută de mine prin gândurle mele și felul meu de a fi și înțelege lumea.
Am văzut cum odată cu mine sfera înaintează și modifică realitatea magazinului, curbând ușor spațiul fără să se amestece cu el deși era întrețesut.
Cu realitatea mea nu voi putea schimba pe nimeni dar oamenii care se întrepătrund cu ea cuplează cu partea lor care se potrivește realității mele și pe perioada contactului cu mine sunt altfel decât atunci când nu sunt în contact cu mine.
Deci nu-i putem schimba pe cei din jur nici dacă vrem. Este imposibil. De aici și logica, prost înțeleasă ca egoistă, că am venit pe lume fiecare pentru noi înșine.

Anunțuri

7 comentarii

 1. Nu exista realitatea mea, a ta, sau a altuiia…Daca exista mai multe realitati…care o fi cea adevarata?,,,Realitatea este una singura. Descoperirea realitatii incepe in clipa in care nu te mai intrebi…DE CE ?! Realitatea nu poate fi gandita, sau inteleasa de o minte filosofica sau rationala, de intelect. Trebuie ranuntat pana si la inteles.Realitatea este acceptarea…realitatii.

  Apreciat de 2 persoane

  Răspunde

 2. importanta de sine… cine suntem si ce puteri avem? ce avem noi? corpul este in „chirie”, aerul imprumutat, suflul vietii oferit, propirietatile sunt de fapt chirii, fara mancarea din pamant nu traim mai mult de o luna, dar pretentii de buric exista. 🙂 suntem stapanii lumii! :))

  ce sa mai..

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s