Ego(2)

La ce folosește egoul. Io nu mă dau bătută și mă tot gândesc că o funcție are și ăsta din cauză că nimic nu pare a fi făcut la întâmplare și inutil.
Să luăm corpul cu programele de funcționare. Aici mi se pare logic că rațiunea este programul care adună informații, le prelucrează, are funcție de învățare și conduce corpul pe baza informațiilor și algoritmelor existente, cum să se comporte în funcție de cele învățate.
Ce funcție ar putea avea egoul, dacă ne-am vedea din perspectiva unei mașini? Poate ar fi programul care adună informații junk și spamuri. Când este prea plin el ar trebui să se manifeste într-un fel,dând de înțeles rațiunii că ar trebui să inițializeze ștergerea și curățarea filtrelor.
Privit din perspectiva aceasta… aș putea înțelege utilitatea lui, a egoului doar că se pare că nu-l folosim corect.

Reclame

9 comentarii

 1. Viața nu poate fi înțeleasă din perspectiva matemeticii sau a logicii. Acestea aparțin lumii gandurilor, ganduri a caror origine este materială. Ego-ul ca instict de supraviețuire are înțeles, dar OMUL este deja, sau ar trebui sa fie un SUPERviețuitor., el are toate darurile pentru a CONȘTIENTIZA, , are acces la cele mai sublime energii unificatoare.
  Ego-ul, daca a avut vrun rol, ACUM pentru om este o frana ce nu-i dă posibilitatea să-și afirme uriașele potențialități. Cand oare vom înțelege că ego-ul este incompatibil cu IUBIREA ?

  Apreciat de 2 persoane

  Răspunde

 2. Eu cred ca ego-ul are în componenta cate un corespondent al orice are sufletul. De exemplu, iubirea sufletului are corespondent afecțiunea, mentalul are corespondent mintea, etc. De fapt, cred ca ego-ul reprezinta (sau este) conștiința lumii materiale, are rolul de a se ocupa de latura fizica a ființei umane, de existenta în material. Fara ego n-am putea trai în fizic (pe suflet nu-l interesează, cred eu, supraviețuirea fizica, caci el este nemuritor), deci nici n-am putea evolua, n-am putea învăța lecțiile din lumea asta. Problema e ca ego-ul se ocupa și de supraviețuirea sa, iar pentru asta a preluat controlul, din frica de moarte fizica.
  Se poate privi ființa umana ca fiind asemenea chipului lui Dumnezeu, care este „trei”: Tatăl, Fiul și Duhul. La fel și omul, poate ca este spirit, suflet și corp. Iar fiecare componenta a ființei umane are propria sa conștiință.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

   1. Nu e chiar asa de usor sa am o parere la articolele tale, imi ia mult timp pentru analiza si pentru exprimare. Daca as sp[une ceva dintr-o carte, ar fi mai rapid, insa eu spun doar ceea ce vad cu ochii mei, din experienta mea personala (cu tot cu intuitie). Deci trebuie sa ai putina rabdare, in general, caci eu sunt cam incet la minte.

    Apreciat de 1 persoană

   2. Tocmai intuitia acestui fapt mă fascinează și mă bucură. Că te exprimi pe tine. De citate și cărți sunt sătulă până peste cap. Am răbdare și mă bucur.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.