Dreptul de autor

Se pare dar nu sunt sigură, că inspirațiile ne vin de undeva din- probabil- subconștientul colectiv.
Eu spun că de fapt nu ideea ar trebui onorată și protejată prin dreptul de autor ci munca investită pentru materializare fie că-i vorba de ceva tehnic, muzică, poezie, pictură șamd.

Reclame

11 comentarii

 1. Este corectă constatarea ta…Dar eu spun că nici această presupusă muncă nu trebuie patentată. Talantul ți s-a dat… iar tu te-ai bucurat de el. Ce, acum vrem premiu pentru …bucurie?! Nimic din ceea ce facem si dam nu este de la noi …sau TOT ceea ce primim si dam este de la noi, noi fiind totul in TOT.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

   1. …Fir-ar ei de bani…facem cum facem și tăt de ei dăm…Acuma…ata ete, mai avem pană vom găsi o altă modalitate de stabilire a schimburilor…Pană atunci să-i folosim noi pe ei, nu să ne foloseacă ei pe noi. Cunosc colectionari de bani, care sunt un fel de filateliști, se bucură să-i colecționeze. Boală grea…

    Apreciat de 1 persoană

   1. Familia Rothschild, una dintre cele mai bogate familii, deține buncăre îngropate în pămant pline cu lingouri de aur. Polarizarea lumii a devenit extremă. Sub 1% din populația lumii deține mai mult de jumătate din bogățiile lumii. Este aberant. Un asemenea sistem ce generează asemenea inechități nu are cum să funcționeze. Mai devreme sau mai tarziu va imploza sau exploda…Prețul?! Viața multor semeni de-ai noștri.

    Apreciat de 1 persoană

   2. Evreii americani au mirosit încă de mult că la la Roșia Montană se află mari zăcăminte de metale rare, mai importante decat aurul. Nu cred că vom rezista mult timp fără să fim decapitalizați și de Roșia Montană. Crezi că degeaba ne-u trădatr politicienii și au distrus întreaga economie? Acum tot acumulăm datorii care intr-o zi vor trebui plătite. Cum?! Ia dați voi Roșia Montană…

    Apreciat de 1 persoană

 2. Cred ca ai dreptate, însă nu e complet. In norul gândurilor subconștientului colectiv trebuie sa intre, măcar pentru prima data, ideea. Abia după aceea poate fi preluata de oricine are acces.
  Dau ca exemplu ce a spus Petre Tutea despre invenții: toate sunt revelații divine și a exemplificat cu mărul ce i-a căzut în cap lui Newton, mar pe care nu scria legea forței de atracție universala, adică a atracției corpurilor cerești. Oricine a experimentat căderea mărului, dar nu oricine a descoperit legea atracției universale, care nu a putut fi experimentata la momentul acela. Deci – zice Tutea – descoperirea este o revelație divina. Este transmisa de undeva de din afara omenirii pamântești.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.