Răscruce

Dacă stai la o răscruce și privești trecătorii. Un drum duce la dreapta, este larg, pavat cu dale aurite, este drept. Altul merge la stânga, este șerpuitor, are meandre, pavat cu iarbă, mai câte-o buruiană, mai un bolovănaș.
Mă întreb câți merg pe care drum?
Ce credeți?

Reclame

14 comentarii

 1. Dacă DIRECȚIA este corectă(?!), nu există decât o cale pentru fiecare, repet, importantă este direcția corectă. Bineânțeles că este nevoie ca mai apoi fiecare să-și găsească propriul drum, care este strrict individual, UNIC. Acolo unde este alegere…este confuzie, este iluzia libertății. de aceea spun că este nevoie să ne punem în stare de a primi revelația. Nu noi căutăm calea, cât ne găsește ea pe noi…Noi dacă vom căuta, vom căuta în cunoscut, în ceea ce știm, în trecut…

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

 2. deci la ras cruce.. privesc ras aritul deci..
  spre sud pavat spre nord naturel…\

  imi place directia ‘corecta”… totusi nu gasesc raspuns la cine decide ce este corect? 🙂

  imi vine in minte o fraza ” zice o surioara, sa nu ne plangem mortii inainte sa se fi savarsit. – spune-mi surioara ce inseamna inainte?”

  Apreciază

  Răspunde

  1. Gândul cu răscrucea mi-a venit dintr-o discuție despre cărți. Întrebarea mea era: merg pe drumul bătătorit și poleit cu personalitatea recunoscută a călătorilor înaintași sau am curajul să merg pe drumul meu descoperindu-l singură. Nu cunoaștem țelul nici drumului pavat nici al celuilalt. Cel pavat cu aur pare să fie pentru cei care vor să ajungă (unde?), celălalt pare că este un drum de dragul umblatului.

   Apreciază

   Răspunde

 3. Cu cativa ani in urma am facut o plimbare prin muntii cei inalti ai Hunedoarei. Urmam un drum pietruit prin padure, iar pe langa acest drum curgea un rau. Parca totusi nu ma puteam bucura indeajuns de natura, asa ca am parasit drumul si-am luat-o de-a dreptul prin padure… Chiar daca apoi aproape o zi intreaga am rabdat de sete si mai era sa fiu muscat si de o vipera cu corn, nu mi-a parut niciodata rau c-am parasit drumul si m-am cufundat in natura.
  In ceea ce priveste rascrucea dvs., nu cred ca drumul din dreapta este pentru oameni obisnuiti. Oamenii simpli nu umbla niciodata pe drumuri poleite cu aur. Acestea sunt pentru cei bogati. Mie, unul, mi-ar fi si scarba sa merg pe un astfel de drum. Poate ca n-as merge nici pe cel din stanga. Prefer rascrucile fara drumuri…

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

  1. Cei bogați sunt la fel de plini de frici ca noi ăilalți simpli. Ei mai au însă și povara banilor celor prea mulți de care le este frică să se despartă. Așa că decât scârbă mai bine compasiune. Fericiți nu sunt nici ei așa prinși în mirajul puterii și deloc liberi.

   Apreciază

   Răspunde

   1. Eu cred ca orice fiinta alege dintre doua drumuri care duc in acelasi loc, pe cel mai usor (cu conditia sa nu fie mult mai lung…). Problema este sa ne asiguram ca este adevarat acest lucru, deoarece de multe ori directia poate sa fie aceeasi, dar sensurile opuse…:)

    Apreciat de 1 persoană

   2. Știi ce am observat eu? Foarte mulți călători nu-și descriu drumul ci expun concluzii de moment și cel mai bine doar partea faină și spectacularăă a călătoriei. Dar impresiile de moment pot fi greșite. Foarte puțini se întorc înapoi să spună: a fost greșit, iar unii care poate ar dori, nu mai pot.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.