Milostenie

Mai aveam timp până să merg la lucru așa că, așa cum fac deobicei, m-am așezat să mă reâncarc pentru o jumătate de oră. Nici nu am închis bine ochii și văd un înger pe care nu l-am mai văzut. Nu mă așteptam. Nici nu apuc să gândesc ceva, doar privesc. Rochiță, aripi, acolo unde trebuia să fie capul este doar un cerc subțire alb, în interiorul cercului negru. Îngerul are culoarea alb cu pete negre, gri. Ce minune! Îmi trece totuși prin cap să-l întreb cine este. Br,brrr, ca un bruiaj aud un amestec de Michael cu Gabriel. Îmi dau seama că încerc cu capul să-mi dau singură un răspuns. Îl resping. Liniște. GNADE(în germană milostenie). Cuvântul vine atât de clar și simplu că mă și mir.
Îl aud, văd și înțeleg în același timp cu litere mari.
Îl urmăresc să văd ce face. Se așează într-un fel de lotus, face cu mâinile niște mișcări ca și cum ar mângâia o bilă apoi le așează în poală și… șede.
Deviez de la imagine în timp ce mă întreb a mia oară de ce au unii îngeri, aripi! Îmi vine un amestec de ceva de demult, ceva ce am mai citit, chestii de evoluție, inspirație, expirație, cuvântul atman, apoi mă gândesc că atmen în germană înseamnă respirație.
Nu am chef să construiesc o teorie și deviez din nou. Un chip alb cu ochii închiși plutește în fața mea: sunt eu. Cea mai puternică iubire pe care eu am simțit-o vreodată a fost atunci când în meditație mă întâlnesc cu mine. Azi imaginea nu este foarte clară și conform cu aceasta intensitatea iubirii este vagă.
Pe drum spre lucru mă gândesc la îngerul milosteniei, compasiunii, ce o fi vrut…. mi-l amintesc cum se așează și-mi dau seama că a venit să stea… o vreme cu mine. Mă bucur.

Reclame

7 comentarii

 1. Compasiunea nu aș asocia-o cu milostenia. Milostenia este un cuvânt corupt de biserică. Compasiunea, ca și smerenia, este o STARE, o stare care azi o ai și mâine nu, sau o ai mai puțin(?!). Ea vine de dincolo de tine, este mai presus de tine. Compasiunea este iubire pură.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

   1. Vezi tu…iubirea nu este un sentiment, o emoție, nu ține de gănduri, este o energie care vine de dincolo de noi, nu are legătură cu dorința, cu binomul plăcere/durere. Compasiunea este iubire pură, nu se adresează cuiva anume, ea se adresează sursei, INTREGULUI, se întoarce de unde a venit. De aceea ea vine și pleacă continuu. De aceea este nevoie de TĂCEREA minții…gândurile o bruiază. Prea plinul inimii inundat de iubire, când se revarsă ăn minte, aceasta devine la rândul ei… INTELIGENȚĂ pură. Dar trebuie făcut los, spațiu de manifestare pentru REVELAȚIE.

    Apreciat de 1 persoană

  1. etichete. starea e aceiasi. compasiune sau milostenie. descrierile sunt diferite.
   actiunile sunt aceleasi. 🙂

   si asa se rupsera biserici, gihade incepura, suniti cu shiiti, catolici cu ortodocsi…

   nu ma pot abtine desi sunt lucruri serioase.. imi vine in minte o vorba ” gratia dumneavoastra daruita cu toate virtutile, preafericitul prea plinul… ” pacatosii dara.. : ))

   Apreciat de 2 persoane

   Răspunde

   1. Repet…milostenia este un cuvânt corupt de biserică. Milostenia se referă la pomană, cel puțin așa a consacrat-o biserica. Cu siguranță, limbajul se folosește de simboluri, de etichete…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.