Party

Odată pe an, de crăciun, primim din partea firmei o masă la restaurant.
Nici nu contează unde am fost.
Colegele se pupă de „la revedere”, eu urmăresc neimplicată. Știu ce gândesc una despre cealaltă. Urmăresc în detaliu desfășurarea încolăcirii unor șerpi. Emoții de duzină. Ar trebui să-mi fie greață și totuși… detașată privesc în continuare… îmbrățișările sunt aproape reale. Dincolo de toate programele de falsitate curge totuși, deși moderat, iubire.
Sunt destul de exersată în ce privește falsitatea. Am experiență.
În gând cineva îmi spune, de fapt, îmi amintește:
Cine nu iubește întunericul nu poate iubi în adevărat lumina!

Reclame

8 comentarii

 1. Am experimentat în relațile mele…persimisivitatea totală prin întâmpinarea vibraților joase cu iubire(vibrație înaltă)…apoi experimentul a devenit un mod de viață. De fapt tratez pe ceilallți fără suspiciuni, fără să țin cont de prejudecăți, de ce știu despre ei din trecut. Invarabil răspunsul este pozitiv. Chiar zilele trecute la București, unde a trebuit să dau o fugă, am repetat acest experiment într-o situație încordată generată de ceilalți. Bineânțeles că a funcționat. Atenție…nu mi-am propus să acționez astfel…a venit de la sine. Situațile în care ne aflăm CER singure modalitatea cea mai potrivită de exprimare.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

 2. Ce bine ai spus „programele de falsitate”! Mie mi se pare ciudat ca ele fac parte din ceea ce se numește „a fi civilizat”. Cred ca e vorba despre „triumful rațiunii superioare asupra emoțiilor (care sunt inferioare, de tip animalic) ale omului primitiv”.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

  1. Atâta vreme cât am fost în mare parte sub influența lor nu le-am remarcat. Simțeam doar că ceva nu-i în regulă. Când le depistezi la tine și le accepți ca fiind ceva… ele par că se dizolvă și ai posibilitatea să te vezi pe tine și pe cei din jur, dincolo de ele. Este interesant.

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.