Z. și revoluția

17. noiembrie. 1989. La o oră nu prea înaintată, pe la 8 sau nouă seara, pe câmpul de lângă Arad se adunaseră fără știrea lor două grupuri de fugari. Povestea am putut să o completez la cam un an după ce am ajuns în Germania, pentru că la vremea fugii nu știam unii de alții.
Era vreme urâtă, ploua, cerul era negru și în jur la fel. Îmbrăcați în haine întunecate am pornit: șați1, doi prieteni și eu să fugim peste graniță. Din ploaie s-a pornit ninsoare iar când am ajuns în mijlocul câmpului, acesta era alb de zăpada ce ne ajungea până la glezne. Cerul acoperit, până atunci de nori, a făcut loc lunii pline, creeind în jurul ei un cerc mărinimos albastru. Noi ne-am hotărât că dacă am ajuns până aici, mergem mai departe deși puteam fi văzuți foarte bine.
Cealaltă trupă formată din patru bărbați s-au oprit și ei undeva, că noi nu i-am văzut, și au hotărât să se întoarcă. Riscul era prea mare să fie depistați și prinși. Z., cu strângere de inimă spune că el nu are chef să fie împușcat pe graniță. Și s-au întors.
La revoluție Z. a fost unul din eroii neamului, a murit împușcat.
Dormi în pace Z. Odihnească-se în pace toți cei ce au schimbat planul gândind la o viață mai bună și în libertate.

PS: și să nu uitați că la revoluție și la vremuri de grea încercare ați stat toți umăr la umăr: români, nemți, unguri, și alte naționalități, ca unul.

Anunțuri

5 comentarii

  1. Nu a fost vorba de nici o revoluție…a fost o mare minciună pusă la cale de oamenii și profitorii SISTEMULUI. Pentru mine, ca de altfel pentru mulți Români, a fost o revoltă sinceră din care unii am scăpat…alții nu. Pentru masa de manevră a fost o reacție spontană. Eu, cu toate că am fost în toate punctele fierbinți din Bucureăti (mai puțin la televiziune), nu am solicitat certificat de revoluționar(?!). Este o RUȘINE ce s-a petrecut cu aceste certificate prin care s-a dorit certificarea unei lovituri de stat sângeroase…drept revoluție.

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s