Anul

Anul vine, anul pleacă,
Fără cusături să treacă.
Curge lin sau furtunos
Mai urât sau mai frumos.

Pleacă unul, vine altul.
Îmbârligături subtile
Nevăzute, neștiute
Țeasă anul care vine.

Cititor în pânza vieții
Știe carte din trecut,
Ce ne-aduce, viitorul
Rămâne necunoscut.

Bâjbâind în ziua asta,
În prezent sperând că ședem,
Vine mâine ca aceasta,
Tot prin ceață parcă mergem.

Mult curaj ne trebe-n viață,
Răbdători să ducem pasul,
Cu înțelepciunea-n față:
Nu dă anul cât dă ceasul!

Reclame

16 comentarii

   1. Cu siguranță…AICI sau în ALTĂ parte…
    Dar aș vrea să discut despre altceva…Observ, constat și asta nu pentru prima oară…că intervențile mele asupra unor articole pe care le comentez…deranjează, în ciuda faptului că este ultimul lucru pe care-l doresc. Recunosc, că într-o oarecare măsură, îmi propun să provoc, să incit la…TREZIRE, dar trezesc resentimente. Cred că unii au ajuns să scrie gândindu-se cu groază…ce-o mai zică cârcotașul ăla…?! Este nevoie să mă comport mai puțin…ad abrupto…cu oamenii care nu mă cunosc și n-au de unde să știe că n-o fac cu răutate, nici din orgoliu, nici să ma dau diștept…Chiar la tine, care ne cunoaștem de ceva vreme și știi că o fac din dragoste, constat această atitudine ușor defensivă, atunci când comentez …Este clar, problema este la mine, care am impresia că vorbim cu toții aceiaș limbă. Știu că nu este așa, dar mă las dus de val.
    O altă probleme generatoare de confuzii sunt cuvintele a căror semantică a fost coruptă, ba chiar ajung ele să corupă, Chiar acum public articole despre TREBUIE. Este nevoie să pun în aplicare un proiect mai vechi, acela de a face un fel de dicționar cu aceste cuvinte. De fapt la rubrica concepte am început acest demers pe care l-am abandonat, sau de care nu m-am ocupat serios. Când încerc să exlic anumite cuvinte folosite impropiu, corupte, sau coruptibile, nasc un alt val de reacții resentiomentare. Oamenii nu vor să ȘTIE altceva decât stiun sau vor EI să știe.

    Apreciat de 1 persoană

   2. Smaranda, dar eu sunt INTREG, cap, inima, sex…astea fiind cele mai importante chakre. Se petrece un fapt, zic eu firesc. Mă adresez unui public extrem de eterogen, oameni care reacționează doar cu o parte a ființei. Este nevoie să îmbin aceste energii și nu este simplu. Uneori sunt empatic, dar unii oamenii se…aricesc cand sunt cerebral, alții se aricesc la emoții, este drept că sunt mai puțini..In articole pot trece de la o stare la alta, le pot împleti mai ușor, am…spațiu. Comentariul este succint, trebuie să spună cât mai mult, în căt mai puține cuvinte, dar nu prea puține și nu am loc de manevră. . Este ca aforismul.Când sunt autentic, fără menajamente, mulți se revoltă de …siguranța mea
    Recunosc, mă feresc să cad în acea stare stârnită de credințele religioase, o stare profund emoțională, care nu are nici o legătură cu iubirea. De cele mai multe ori sunt spontan, simt că așa este nevoie, dar cei cărora mă adresez sunt eterogeni, cu toate că au un fundament comun extrem de agresiv…ego-ul. Mi-ar fi infinit mai ușor să vă pot privi în ochi și să mă priviți…
    Fii sigură că te înțeleg, doar este reciprocă empatia…

    Apreciat de 1 persoană

   3. Nu vorbi oamenilor, vorbește întregului și… noi ne vom apropia tiptil, după frecvențe ce ne amintesc de un cântec pe care ni-l cânta mama izvorului când ne-am născut din el. Lasă publicul că nu-i ajungi pe toți. Dar dacă cu inima ai ajuns la doi, ai făcut deja mare lucru. Și… poți avea surprize plăcute. Nu-i grabă.

    Apreciat de 1 persoană

 1. Dragul meu. Te-am simțit de dimineață gânditor și… mă bucur. Știi de ce? De cele mai multe ori ne vorbești cu capul și ne atingi granițele egoului. Acesta se simte atacat și ridică ziduri. De mici am fost educați, corectați, judecați și împinși pe scări. Foarte puțini din noi au avut norocul ca părinții și adulții din jur să ne vorbească cu inima. Suntem sătui până peste cap. Este așa ca și cum mergi în pădure și în toiul iernii zgâlțâi ursu să se trezească. Ăsta enervat îți fute o labă și se întoarce pe partea ailaltă.
  Vorbeștene cu inima pui drag și noi te vom simți autentic. Ai încredere în noi că ceea ce ai făcut și realizat în tine până acum vom fi în stare să facem și noi.
  Închei cu Te iubesc, fără să-mi fie teamă că mă înțelegi greșit căci îți cunosc izvorul om drag.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

 2. La Multi Ani 2016– Happy New Year 2016


  Gândiţi-vă la trecerea dintre ani ca la o poartă. Puteţi să treceţi prin această poartă în noul an şi să luaţi cu voi doar lucrurile şi gândurile bune. LA MULŢI ANI!
  Consider the passage of years as a target. You can go through this gate into the new year and to take with you only good things and thoughts. HAPPY BIRTHDAY!  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.