Geniul anului

Mi-am amintit că fiecare unitate de timp are îngerul său. Așa că am încercat și alaltăieri și ieri să iau legătura cu geniul anului 2015 și 2016. Nu am avut succes.
Azi dimineață nu am insistat mult dar am mulțumit în gând Geniului anului 2015 și l-am contactat în gând pe cel al anului 2016. La început nu am sesizat nimic. Abea într-un târziu… Geniul anului 2015 părea că, vag, se bucură de recunoștință. Anul 2016, a venit ca o ființă uriașă, subțire și delicată, atât feminină cât și masculină. Avea pe față o mască de carnaval, triunghiulară, un amestec de alb-negru- argintiu. Din ochi curioși și interesați, mă privește aplecându-se ușor spre mine. Nu spune nimic. Îl rog doar dacă îmi poate face o prognoză sumară în ce mă privește pe mine, nu înainte să-i mulțumesc că există.
Nu aud nimic, nu aflu nimic, imaginea dispare cândva.
Apoi, încet, încet, mă trec valuri de bucurie.
Șați2 pleacă în oraș și îl rog dacă poate să ducă cu el la toberon sticlele goale: borcane de murături, sticle de ulei, de wisky și vin. 🙂
Da , sigur, vine răspunsul natural.
Mă apucă așa o fericire de parcă pământul este îmbrăcat de sărbătoare. Ce bucurie mare că pleacă sticlele goale.
Bucuriile mici fac viața frumoasă?!
Să avem bucurie mereu!
Mulțumesc 2015, mulțumesc 2016!

Reclame

13 comentarii

   1. Adică, în noaptea de Revelion te-ai distrat făcând tumbe, rupînd zăgazurile refulărilor ce mai zac în subconștient, sau te-ai bucurat în liniștea ta de ceilalti și de tine ?!
    Varianta de nici una…nici alta, sau amîndouă a vrut să acopere toate posibilitățile…dar de fapt numai tu știi ce se petrece cu adevărat în tine.
    Asta am vrut să spun…mai succint.

    Apreciat de 1 persoană

   2. O! Am avut o seară foarte plăcută, liniștită. De defulat nu prea mai am chiar foarte mult și ce mai iese la vindecare seface lin. Am stat acasă cu familia și cățălu care o tremurat săracu, ca varga din cauza pușcăturilor. Da, numa eu știu ce se petrece în mine, unele pot fi spuse, altele îmi rămân doar mie. Tu, cum ai petrecut?

    Apreciat de 1 persoană

   3. În sfânta LINIȘTE, este drept răspunzând apelurilor formale ale familiei și prietenilor…care cred ei(?!) că o anumită zi poate fi mai importantă decât celelelte.

    Apreciază

   4. Cred că este vorba de o gamă mai largă de percepții. Vom fi etichetați drept sălbatici, proști, naivi, nebuni, exaltați, sectanți, ciudați…Cei care ne declară plictisitori, ne declară din cauza uneia dintre motivele de mai sus. Nu-i bai, sunt unii care chiar mă înțeleg, în felul lor și este bine. Alții se străduie să mă înțeleagă, sau unora chiar ajung să le inspir teamă, o teamă gregară de…necunoscut. In fine, mai este o categorie care mă admiră, care chiar ajung să mă respecte …prea mult, zic eu.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.