Asociații logice

Eram tânără și drăguță acu 17 ani, secretară la o fabrică româno-austriacă. Pregătesc sala de protocol, mare ședință mare. Competențe de conducere și române și austriece la masa rotundă. Mai intru din când în când să văd dacă lipsește ceva: apă, suc, sandvișuri și d-alea.
Competența competențelor de parte austriacă mă roagă să-i aduc un măr. Vin cu măru, verde green delicious. Îl ia în mână îl ține așa între el și eu și zice ceva, nu mai știu ce, probabil de ispită, măr… ceva filozofic sau mai știe naiba ce. Io ca proasta înțeleg că nu-i bun măru sau poate că nu-i spălat, la chestii practice și îl rog să repete. Mi-a fost foarte rușine că nu înțelegeam ce vrea. Exasperat zice față de toată lumea: Na! Adam und Eva, Versuchung und so….
Râd încurcată și îl rog să mă ierte dar dacă era măru roșu înțelegeam din prima.
Chiar, pentru mine Adam și Eva, musai că aveau o problemă cu merele roșii. De ce roșii? Nu mă întrebați. Da chiar, pe vremea aceea ce culoare aveau merele în rai? Își mai amintește careva?

Reclame

7 comentarii

    1. Pe vremea aceea se întreceau competențele în glumițe și complimente împachetate. Pe mine nu m-au deranjat niciodată. Un singur competent a avut curajul înainte să plec, să spună, că el mi-ar fi făcut curte dar îi este frică de mine. Io, secretara cea fioroasă. 🙂

      Apreciat de 2 persoane

      Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.