Cum

… scapi de unele probleme.
Această familie de oameni cumsecade ne-au devenit prieteni prin cunoștința soților în asociația de pescari. P un om de toată isprava, pita lu Dumiezău. Ea deasemeni foarte bună și blândă. Aveau oamenii ăștia un destin foarte neprietenos.Toți colegii din asociație încercau să-i ajute cum puteau. Săraci, patru copii adulți la fel de săraci și neîmpliniți. E., foarte bolnavă, nu a mai ieșit din casă de ani de zile, atacuri de panică. Nasol. Ne-au invitat odată la ei acasă. Locuința plăcută, curată, plină de bibelouri cu îngerași și zânuțe.
A mai trecut un an de atunci. Între timp eu citisem o carte a dnei Louise Hay în care ea descrie cât de jos ajunsese la tinerețe, cât era de nefericită, neîmplinită și cum ea și-a revenit, și-a reluat școala și chiar a făcut psihologia, acum era consilieră de viață, avea cabinet și era recunoscută internațional.Toate acestea prin asumarea propriei vieți și a responsabilității.
Mă pune pe mine păcatul bunului samaritean, că și pe mine m-a ajutat cartea dnei Hay și cumpăr una nou nouță pentru E, o dau lui P cu mare drag și-i spun că sper să o ajute pe E așa cum mi-a fost și mie de folos.
Am uitat. Într-o zi eram cu mașina cu Șați1 prin zonă și i-a trecut lui prin cap: hai să-i vizităm. Dăm telefon în prealabil așa cum se face în Germania și întrebăm dacă suntem bine-veniți într-o vizită scurtă.Bineînțeles că da. Sunăm la ușă, ni se deschide și sunteți ținuți pe hol ca pe cerșetori. Ne-am făcut că totu-i bine, că nu avem timp și că am venit să spunem „bună ziua”, apoi am plecat după o discuție scurtă despre vreme.
Am ieșit râzând iar Șați1 mă ceartă că să-mi fie cartea de râs că am scăpat de prieteni.
În carte scria dna Hay că din cabinetul ei unele persoane plecau trântind ușa, după o discuție cu dânsa. Unii reveneau după un an, alții never ever.
După mai multe chestii de gen (că omu prost nu învață din prima)m-am vindecat de sindromul samariteanului.

Anunțuri

5 comentarii

  1. Unii oameni interpretează chiar înainte de a ști despre ce este vorba.

    Întâmplător, sau poate că nu tocmai, am auzit și eu despre Louise Hay și am frunzărit una dintre cărțile sale. Ca oricare autor de acest gen, îți cere să gândești, iar aplicarea este strict personală. Unora le poate fi greu asta.

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s