Isus și Christosul

Observ adeseori discuții aparent contradictorii între creștini și liberii gânditori. Dacă primii susțin că mântuirea se face doar prin Isus, sacrificatul, jertfitul, ceilalți susțin că mântuirea se face doar prin fiecare însuși.
Ambele variante sunt corecte din perspectiva mea. Așa cum văd eu treaba ne încâlcim ca deobicei în cuvinte și perspective, în limbaje diferite.
Încă nu ne este clar că nu putem prin prisma intelectului să vedem decât secvențe, pe care le apărăm în loc să ne străduim să le punem cap la cap.
Nu am să încep de la Adam și Eva că nici nu mă pricep chiar așa și am și programare la coafor, dar pe scurt încep cu momentul Isus.
Energia Cristică a coborât la un moment dat, din Izvor, pentru a ajuta la reântoarcerea Creației în Izvor.
Isus a fost omul potrivit la locul potrivit la momentul potrivit și a fost destul de puternic să ancoreze energia Cristică în materie, să aducă și să planteze sămânța iubirii necondiționate.
Că după aceea s-a creeat o religie creștină, acest lucru nu trebuie să însemne că doar creștinii vor fi mântuiți. Pentru că mântuirea este personală, fiecare prin el însuși și trece prin energia Cristică omniprezentă pe planetă, în sistemul solar și presupun că și în univers.
Energia Cristică nu este o religie, nu aparțien unei religii, unei rase, ea ESTE prezentă, întrețesută natural în tot și în toate.
Repet, aceasta este perspectiva din care văd eu.

Reclame

11 comentarii

 1. Ai dreptate, variantele trebuie puse cap la cap.
  Un singur Dumnezeu a creat lumea, universul, aș spune eu, creștinul. Dar nu sunt unul exclusivist, care luptă pentru impunerea credinței mele.
  Religiile sunt eminamente egotice, zic eu, dornice fiecare în parte, de a-și impune influența și puterea asupra întregii planete, de s-ar putea.
  Numai puterea supremă își poate întinde aripa asupra întregii planete, a întregului univers.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

   1. Ai simțit vreodată prezența a două forțe care se luptă pentru supremația planetară? Mă refer la forțe astrale. Eu nu cred, pentru ca această luptă s-ar face simțită și de noi, aici, pe pământ. Ori, aici eu nu simt decât luptele oamenilor între ei.

    Apreciază

 2. Iisus spune că dacă am avea credință cât un bob de muștar am muta munții din loc…Cu un alt prilej recunoaște că nu el vindecă, că ești vindect de credința ta. Asta nu îmseamnă că Iisus care este una cu Tatăl, cu câmpul cuantic, cu Absolutul, cu Oceanul, cu D-zeu, cu câmpul Akaschic….nu poate influența acest camp… El însă nu intervine decât la cerere și oricum nu se reprezintă pe sine său personal, el este dizolvat in SINELE Universal, motiv pentru care nu intervine să-și salveze propriul corp de la martiriu. Ar fi încălcat libertatea celorlalți. Imoprtant nu este în CE crezi, doar CUM crezi…Bineânțeles subiectul nu poate fi discutat între …”timp”, sau ”en pasant”.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

   1. Nu trebuie s-o nege sau să fie conformă, este nevoie doar să fie a TA, sau a MEA, sau a LUI…De aceea am spus că subiectul comportă o abordare mai amplă…dacă tot relaționăm. Motiv pentru care o voi face cănd termin ciclul de articole. De ce nu trebuie discutat un subiect pe care-l lansezi în discuție? Vrei să spui că fiecare să facă de crede de cuvință ? Așa este, dar atunci ar trebui să avem un jurnal personal, nu un blog, care presupunere relație…

    Apreciază

   2. La mine nu-i nimic musai. De ce jurnal? Iată din cauză, probabil, că am lansat ideile mele pe blog și nu în jurnal, ai și tu o nouă temă de dezbatere pentru articolele tale viitoare care de ce să nu recunosc sincer, sunt foarte faine și le depășesc pe ale mele cu viteză cosmică.

    Apreciat de 1 persoană

   3. Nu așa se compară articolele…Articolele tale au un faremec specific ție, sunt autentice, transmit stări sufletești…fapt ce nu poate fi cuantificat…Fiecare suntem cum SUNTEM, asta este important, să FII și să spui din ce și cine EȘTI.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.