Oameni

Mă fascinează aceste ființe. Știu că eram cam prin clasa V când am simțit prima dată această fascinație. Încercam să-mi dau seama cum funcționează gândirea, din ce cauză gândesc oamenii și cum funcționează fiecare dintre ei. A fost și motivul pentru care ziceam eu atunci că voi studia psihologia. Nu s-a ales nimic din intentia aceea de copil dar oamenii au rămas pentru mine ființe deosebite. Privesc curioasă cum se mișcă, mimica feței și a gesturilor, ascult cu drag experiențe de viață, filosofia fiecăruia în parte, ascult drumuri și taine doar din dragul de a ști.
Îmi plac poveștile și acum și cum fiecare om este o poveste în felul lui este pentru mine ca o completare. Parcă adun fragmente de mine.

Reclame

4 comentarii

 1. Într-un fel sau altul …toți suntem filosofi sau psihologi, este drept că diferă ”calitatea” observației, dar asta nu o capeți neapărat din cărțile de specialitate.Intuiția îți poate spune adevăruri… ce nici un studiu, carte sau școală nu o poate face.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

 2. Si eu ma gândeam sa fac psihologia, dar nu era pe vremea aceea decât psihiatrie. 🙂
  Dar motivele mele erau diferite de ale tale. Daca tu voiai sa-i înțelegi pe oameni ca sa te apropii de ei, eu doream sa-i cunosc (în afara de curiozitate) și pentru a avea putere, căci dacă înțelegi și cunoști omul, ești puternic.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

  1. Din același motiv am renunțat și eu. Pshihiatria era legată de medicină. La medicină era foarte greu să intri și trebuia să faci prima dată un an de medicină generală. Abea apoi puteai alege ramura psiho.

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.