Lumi paralele

Paralele nu sunt ele sau nu par să fie. Dacă le privești din tine acestea se văd ca la ecograf organele din corp.
De aceea presupun că sunt detalii ale unui singur tablou de ansamblu, planeta cu toate aspectele ei. Toate aceste lumi converg parcă în realitatea aceasta construind-o. Fiecare om pare să fie un centru de acțiune care coordonează țeserea realității proprii și toți împreună țeserea realității comune.
Pentru că umanitatea este în profund dezechilibru (ca și atunci când o firmă este condusă de un manager incompetent)toate celelalte lumi par să fie dezechilibrate.

Reclame

6 comentarii

 1. „Sfârșitul eternității” a lui Isaac Asimov tratează, cumva, exact această problemă, într-un mod ficțional, cu deplasarea prin timp. Cu oameni care încearcă să managerieze lumea după propriile lor dorințe și după un mod propriu de a-l interpreta pe „mai bine”.

  După opinia mea, lumile acestea „paralele” nu au cum să nu interacționeze unele cu altele. Interdependența o văd venind din chiar conceptul de spațiu-timp. Timpul, această măsură omenească a cursului vieții, este unic, chiar dacă ar fi să aibă spin reversibil, așa că spațiile nu au decât să se interconecteze pe direcții de intersecție, sau chiar pe continuități între ele, prin intermediul unor posibile porți. Aceste porți le pot interpreta și ca zone de schimbare a legilor ce guvernează lumile, legi fizice să zicem.

  Apreciat de 2 persoane

  Răspunde

 2. Există o singură lume, Universul nu este dual…Este adevărat ca această unicitate se exprimă pe diverse lugimi de undă, frecvențe ce țin de libertatea de manifestare care ni s-a acordat. Fiecare ne vom alfa în ”lumea” sa generate de gândurile noastre. Când părăsim ego-ul, când descoperim centrul finite care empatizează cu mintea Universala, atunci vom putea spune, precum Iisus : ”Eu și Tatăl (Lumea, Universul, Existența, Mintea Universală, Câmpul cuantic sau Akashic, particola lui Dzeu…) suntem UNA.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.