Frumusețe

Ne este rușine să ne arătăm frumusețea. Când am început să scriu pe forumuri, în general pe net… mă mai scăpam, dusă de un val comun și deschideri sentimentale, să scriu ce-mi dicta inima. Apoi îmi era rușine. De câteva ori m-am visat stând pe o scenă, în fundul gol. Vise teribile și haioase care îmi descriau clar emoțiile de rușine că m-aș fi putut arăta sensibilă și slabă, publicului cititor.
Chiar și acum după 3 ani de scris aici și acolo, am tendința să mă cert că am fost prea emoțională, că mi-am pus sufletul pe tablă.
Uneori ne este teamă că am dat viață la ceva frumos și acest frumos ar putea fi pângărit de necredința sau gândurile, părerile spuse sau nespuse a unor cititori.
Într-o lume în care înca mai domnește legea celui puternic și selecția naturală, ne este teamă să ne arătăm slăbiciunile și sensibilitățile. Și…. poate, pe bună dreptate.

Reclame

8 comentarii

 1. Întotdeauna m-au mișcat lacrimile și emoțiile oamenilor sinceri, indiferent despre ce era vorba. Cel mai frumos om, în viziunea mea, este cel care plânge sau râde cu poftă. Sinceritatea are un parfum… de mică am avut o slăbiciune la parfumuri… iar în vulnerabilitatea cuiva am recunoscut puterea. Ca la karaoke… știu că nu am voce și că mulți vor râde și vor comenta… dar am curajul să cânt indiferent cât de penibil mă vede altul… acel altul face întotdeauna playback sau nu are curajul să cânte niciodată… îmi pare tare rău de aceștia.

  Apreciat de 2 persoane

  Răspunde

  1. Mi-a fost greu să mă fac „de râs” căci depindeam de ce spun oamenii despre mine, neavând o imagine clară a ceea ce sunt. Mai nou, trec din gafă în gafă… O fi ceva exercițiu de „făcut de râs” …. și acceptare a părții mele zăpăcite. 🙂

   Apreciază

   Răspunde

 2. Nu cunosc o cale mai ușoară și mai naturală decât aceea de a mă arăta exact cum sunt… fără extensii, pudră sau silicon :)))))) De aceea, procesul îmbătrânirii și la propriu și la figurat nu prea se manifestă prea evident… gravitația a fost învinsă de către levitație… adică așa ușor ești când ai pe tine doar un furou :))))

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.