8 comentarii

 1. Aș spune că este o traducere în romanțios a miturilor ancestrale, în măsura în care le putem înțelege adevărata valoare.
  O transmitere inițiatică a adevărurilor, care nu sunt sortite a fi aflate de oricine, nu în acest moment al desfășurării vieții pe pământ.
  O luptă între rațiunea materialistă și psihologia sufletului, din care iese „învingătoare”, dacă putem spune așa, romanța sufletului. Și cred că aici, în acest alineat se ascunde un mare adevăr, doar c a este cumva ascuns, căci în fapt nu este nici o luptă, nu există un învins și un învingător, ci este doar realitatea unei vieți pe care nu toți o vedem la fel, nu toți apreciem în același mod cuceririle științei. „Crede și nu cerceta” capătă sau are noi valențe, pe care nu le putem vedea cu adevărat decât în anumite ipostaze ale noastre, când înțelegem cu adevărat că știința ne aduce doar umbre ale cunoașterii, adevărata cunoaștere fiind în noi înșine.
  Și ar mai fi de spus ca numai împreună putem reuși, de aceea s-au creat comunitățile, de aceea omul nu este făcut să fie singur, ci mereu însoțit, fie și numai de femeia lui. Iar ca un fel de concluzie, putem aminti de inconștientul colectiv, păstrător al cunoașterii acumulate de toți trăitorii dinaintea noatră, ca un fel de zestre a cunoașterii universale.

  De n-aș fi creștin, aș fi zamolxian, deși sunt atât de apropiate crezurile acestea încât nici nu știi care a apărut primul, și nici măcar dacă sunt două crezuri diferite, sau unul și acelasi, dar în haine diferit aranjate.

  Aș spune că se poate crea un întreg forum de discuții pe baza acestui film și a ideilor, ascunse sau nu, conținute în el.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s