J.

Este noua noastră colegă. O negresă foarte frumoasă la 40 de ani, după vorbă americancă. Îmi place accentul cu care vorbește germana, felul ei inocent și vesel de a fi.
Discutam într-o zi tocmai despre limba engleză și știu că am întrebat-o ce limbă mai vorbește. De acolo s-a pornit o discuție despre Africa. Este nigeriancă de origine. Povestește despre mama ei care depăna din amintirile copilăriei ei, cum că pe vremuri nu prea îndepărtate în zona unde locuiau nu erau țări bine determinate ca acum. A venit omul alb, a pus harta africii pe masă și a trasat granițe fără să țină seama de limbile vorbite și de oamenii locului. Și-au împărțit între ei zone de influențe creind de la sine putere țări.
Își mai amintește, mama lui j. că pe vremea când erau ei copii, se jucau în ploaie. Ploaia mătura nisipul și lăsa la suprafață pietricele sclipitoare sau galbene: aur și diamante. Copii le adunau, le legau și își făceau din ele lănțișoare și curele în jurul burții, sau se jucau pur și simplu cu ele. Nimeni nu știau ce sunt și că ar avea o valoare.
A venit omul alb cu avariția și valorile lui personale și de atunci se știe că unele sunt diamante și altele sunt aur.
Nimic nu mai este cum a fost.

Anunțuri

3 comentarii

 1. Omul ăsta alb, care este semenul nostru inconștient, se află preetutindeni în lume, este printre noi, dar împotriva noastră, a lui și a Universului. Lăcomia lui egotică a transformat și transformă lumea într-un veșnic câmp de luptă. Este cazul să ne trezim și să-l determinăm, să se trateze de această boală egotică. Dar pentru asta, fiecare este nevoie să înceapă cu EL ÎNSUȘI, să nu arunce cu piatra în ceilalți. Când vom face curățenie în subconștientul nostru, când vom fi tot mai mulți cei care consimt la această deratizare interioară, atunci fratele nostru alb inconștient nu va mai avea nici o putere asupra nimănui. Singura putere ce-i va rămâne este aceea de a se …însănătoși.

  Apreciază

  Răspunde

 2. Povestea este asemanatoare cu cea a Australienilor… Si a altor multe tari, in care s-au „implementat” „drepturile omului”, negandu-se de fapt drepturile esentiale…
  Nu stiu de ce imi suna asa de familiar, uitandu-ma catre tarisoara mea… 😦

  Apreciat de 2 persoane

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s