G2

Au încercat să afle cum se poate anihila umbra. Au întărit scuturile, au inventat împletiri energetice ce ar fi trebuit să poată împinge dihania turbării, au încercat să o țină afară. Dar grea fiind cobora mereu găurind protecțiile ajutată de gravitație, a cărui fiu vitreg pare că este. Caderes este fiul nedorit al universului manifestat, născut greoi și prea puțin frumos în mișcarea lui înceată și mohorâtă. Nu a fost niciodată iubit și acceptat din cauza efectului de teamă și instabilitate sentimentală ce o provoca rotirea lentă și butucănoasă. Nici respins sau vindecat nu a fost și este căci este născut din reziduurile mișcării de avans-rotație în spațiu-timp.

Oboseală. Iată o stare nouă pentru el, îl obligă să se așeze pe un fel de obiect ce ieșea din pământ. Oamenii, aceste ființe robuste și ciudate, construcții de carbon prin care curge un fel de apă, îl numeau butuc. Un fel de rămășiță după tăiere unei ființe cel puțin la fel de ciudate pe care tot ei o numesc „copac”. Aici, ființele se „taie” unele pe altele, își exprima Godezin nedumerirea în gând. Se eliberează sau se alungă din corp, unele pe altele și se aduc înapoi în formă ciclic deși aparent fără structură reglementată de timp. O țesătură ciudată, mai observă el, aproape de nedezlegat așa cum ai încerca să umbli printre pânzele ființei ce tot ei i-au dat numele păianjen.

Godezin s-a informat înainte de semicoborâre pe acest planetoid pe cât de ciudat pe atât de frumos. A adunat din bibliotecă o sumedenie de povestiri, cele mai multe spectaculare. A discutat cu ființe care se întorceau din adâncurile acestei sfere care la rândul ei pare să fie localizată în mijlocul nedoritului Caderes, în inima neagră a copilului neiubit. Oameni vin și pleacă, coboară și urcă,se împing, se înghesuie, își fac loc în închisori minuscule, un fel de vehicole cu care se deplasează în acel mediu neprietenos.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.