Casă pasivă

Mă bucur să aflu asta:casă pasivă.

Anunțuri

8 comentarii

 1. Interesant este prea puțin spus pentru acest… articol. Omul sfințește locul! Parcă așa se spune. Consider că aceasta este o rezolvare pe termen lung a problemelor energetice. Trebuie însă mers pe o dezvoltare pe orizontală a spațiilor de locuit, ceea ce poate crea noi probleme… demografice.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

   1. Mi-aș aminti că avem multe invenții românești care zac prin fudul sertarelor neutilizate, doar pentru că statul nu se dovedește dornic de aplicarea noului în tehnică sau în construcții, cum este cazul aici. Aș aminti aici doar de motorul cu apă și de pompele de căldură geotermală.

    Apreciat de 1 persoană

 2. N-am prejudecăți, dar prefer casa ”sălbatică”…casa din lut, paie, lemn, cu sobă, plită și cuptor încălzite cu lemne, cu podea din lemn, cu pereții lambrisați tot cu lemn. Este adevărat, o asemenea casă este de modă veche, dar casa și nu numai aceasta, nu este supusă modei. Ea vine din …NOI, cei adevărați, eterni, ca de altfel tot ceea ce ne înconjoară. Este ciudat(poate pentru unii?!), Natura asta este conservatoire, de mii de ani poartă aceleși straie și este mereu prospătă, nouă, mirobolantă, fără să fie niciodată la modă, în pas cu vremurile…
  Am mai scris despre asta…Am intrat în case, am văzut case, în care mă simt ca la muzeu, ca la o instituție, sau ca la spital. În casă trebuie să te simți…ACASĂ. Nu contest faptul că apar tot felul de material de construcție, tot felul de soluții tehnologice, tot felul de facilități…dar casa este…CASĂ. Este un spațiu ce trebuie lăsat în seama inimii fiecăruia, fie că este vorba de casă de vacanță sau de locuit.
  Cred …!?

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

   1. Resursele”clasice” de energie sunt acelea care aduc profit.Dar CLASICĂ este lumina soarelui, apa la vale, fluxul și refluxul, vântul, care pot fi exploatate de fiecare, sau de comunități restrânse.
    Eu asta spun, nu este o chestiune de gust sau de alegere, atunci cănd este vorba de CASA noastră, de intimitatea noastră, care nu poate fi despărțită de intimitatea cu natura…

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s