Legături

Mi-am petrecut câteva zile gândindu-mă la gânduri, relații interumane, legături.
Încerc să pun în cuvinte niște observații.
Isus spune că să ne iubim unii pe alții. Foarte corect.
Mai observ că toate înțelepciunile lumii au o aromă de magie, mistic, o aromă de romantism.
Totuși în spatele romantismului înțelepciunilor stau chestii pragmatice, raționale, clare.
Relaționarea între oameni prin sentimente, cuvinte, emoții, gânduri (unde gândurile și cuvintele sunt mijlocul de transport) duce energetic vorbind la apariția între persoanele care relaționează, a unor legături. Unii observatori le văd și explică, ca furtune, frânghii, tuburi, punți.
Acestea par să fie fasciole de energie condensată. În timp ce marea majoritate a acestora, materializate din emoții de joasă frecvență, creează fascicole rugoase, cu spini cu vârfurile ca și cârlige, sentimentele pure de recunoștință și iubire, creează fascicole luminoase și cristaline, foarte fine și lucioase.
Astfel că relația în care se manifestă emoțiile de joasă frecvență construiește între oameni o punte în care fascicolele se agață unele în altele atât de puternic că nu se mai pot desprinde. Suntem legați de cei pe care-i urâm, dezapreciem, invidiem, ne suntem prizonieri unii altora.
Abia când reușim să transformăm ura, invidia, gelozia în sentimente pure de iubire și recunoștință, fascicolul nostru de energie devine alunecos și fin, luminos și se poate desprinde din încleștarea și împletirea nefastă, eliberându-ne pe noi înșine și pe cel, cea cu care suntem împletiți.
Mie mi se pare clar. Vouă?

Reclame

6 comentarii

 1. Chiar acum am scris un comentariu lui Mugur pe blog.
  Nici o clipă nu trebuie să pierdem din vedere un fapt. Suntem ceea ce gândim, iar gândirea noastră este alterată. De aici pleacă toate dezechilibrele. Atragem și respingem continuu, la fel cum mintea noastră duduie de gânduri, de iluzii, speranțe, închipuiri, dar NIMIC din REALITATE, din PREZENT. Cum putem crede că iubirea se poate manifesta ca trecut sau viitor?” Este o nebunie.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

 2. Studiile efectuate in ultimii ani au evidentiat un lucru extrem de ingrijorator. Exista tendinta de a-i invidia mai mult pe cei apropiati : frati, surori, colegi de clasa, colegi de serviciu, rude, vecini. Am observat cum un vecin poate fi indiferent fata de bogatia unui om de afaceri local, insa poate suferi daca un alt vecin isi cumpara o mobila noua. O domnisoara/doamna poate fi total indiferenta fata de frumusetea si eleganta unei vedete TV, dar extrem de invidioasa pe frumusetea si eleganta unei colege de serviciu cu care mai are si pretentia ca este prietena. Un premiu de excelenta, premiera unui film mult asteptat, o lansare de carte, pot starni adevarate furtuni de invidie, acestea fiind manifestari ale invidiei in domeniul profesional, de care nu prea se discuta de teama de a nu supara pe cineva care nu trebuie suparat…
  Din punctul meu de vedere invidia este o emotie deosebit de periculoasa, in sensul ca da nastere unor ganduri negative, avand repercursiuni dintre cele mai profunde asupra comportamentului. Ce ar fi de facut ? Deosebit de folositor ar fi sa nu starniti invidia persoanelor din anturajul dumneavoastra. Cum ? Sa nu povestiti des despre bucuriile pe care le aveti, despre oamenii care va pretuiesc si mai ales, sa invatati a fi mai retinuti in a va exprima bucuria atunci cand sunteti in afara casei dumneavoastra. Oare putem vorbi si despre un antidot ? Da, iar eu cred ca acesta ar putea fi modestia.
  Se știe: foarte multe cupluri au de suferit din cauza geloziei unuia dintre parteneri. „Gelosul este autor al gândurilor iraționale, de genul: «Nu pot suportă să știu că el/ea…». Gândirea acestuia este absolutistă și rigidă, contribuind la generarea unor probleme de natură emoționalcomportamentală. Neliniștit și incontrolabil în unele situații, gelosul este întotdeauna într-o permanentă disonanță cognitivă cu partenerul (a) de cuplu”, ne spune psihologul.
  Gelozia este trăită și exprimată diferit de cele două sexe. Bărbații sunt mai geloși față de activitatea sexuală a partenerelor, iar femeile sunt mai geloase față de implicările emoționale ale perechii în raport cu alte femei. „Bărbații au tendința de a-și nega sentimentele de gelozie, iar adesea și le exprimă prin furie și violență.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

 3. Nu cred ca suntem creați având emoții și sentimente negative. Chiar dacă n-am fi creați și ar fi valabila teoria lui Darwin, tot nu ne-am putea dezvolta și evolua pe baza de sentimente negative, caci din negativism nu poate rezulta ceva creator, negativismul neaga, se opune la tot ce e creator (astea sunt niște cuvinte raționale).
  Eu as zice ca emoțiile negative (ura, invidia, gelozia) nu sunt de sine stătătoare și nu din ele se naște iubirea (sentimentele pozitive, în general). Ura – cred eu – e un fel de ciuda ca nu poți să-ți manifești iubirea fata de o persoana sau fata de o situație cu care ego-ul nu poate fi de acord. Uneori viata nu-ți da șansa sa ai relații pozitive cu anumite persoane și atunci ți-e ciuda pe tine însuți, pe viata ta și transformi toată iubirea de care ești capabil în ura. Astea nu sunt numai niște cuvinte, asta simt eu ca e adevărat.
  Presupun ca trecem prin anumite dușmănii nu numai datorita karmei, ci și pentru a face, astfel, o alegere. In fiecare dușmănie putem alege ura sau dragostea, indiferent de consecințe. Însa de cele mai multe ori suntem atât de ancorați în ego, suntem atât de dependenți de imaginea noastră în ochii celorlalți și mai ales în proprii noștri ochi, încât alegem sa evitam consecințele negative. Alegem cu inima sau cu orgoliul, ego-ul. Alegem pentru inima sau pentru imaginea noastră.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.