Pică fisa

La un moment dat am văzut pe o pagină o melodie cu un text ceva cu „dacă am putea ierta reciproc”. Nu pot deschide toate videourile așa că am căutat pe youtube și… n-am găsit dar am dat de holograf cu „ochii tăi”. Asta ca o paranteză.
M-am dus la duș… acolo sub ploaia caldă îmi cade de multe ori fisa… n-aș putea da o explicație. Unii cântă sub duș, mie îmi trec chestii pe sub freză.
Rămăsesem cu versul de mai-sus. Dacă am putea ierta…
Nu pot să explic în cuvinte puține toate gândurile și imaginile ce s-au derulat…ar trebui să scriu un roman.
Dar esența era asta: unde este iubire adevărată, curată, pură… nu este nevoie de iertare.
Adică, cum? Ca să rănești sau să greșești sau să fii rănit ai nevoie de ego, de mintea străină. Rănile sufletești le producem sau ni se fac doar prin interfața minții străine.
Dincolo de interfața minții străine totul este.

Reclame

13 comentarii

  1. Păi… am observat eu că dacă nu te simți rănit…nu ai ce să ierți.
   Despre provocările celor din jur… pe parcursul anilor, cu cât m-am uitat mai mult la mine, și am început să mă înțeleg cum funcționez și cum și de ce reacționez cum reacționez, provocările celor din jur s-au redus drastic.

   Apreciat de 1 persoană

   Răspunde

   1. E și normal să o capeți. Poți scrie milioane de cuvinte dar dacă nu ajungi singur să trăiești momentul clicului, nu poți înțelege chiar dacă undeva în adânc îți pare cunoscut.E ca și cum cineva îți povestește cum a fost când i s-a furat portofelul. Poți să zici da, da… sau să-ți dai cu părerea dar în realitate nu ai cum să înțelegi dacă ție încă nu ți s-a întâmplat.

    Apreciat de 1 persoană

 1. Lăsând la o parte disputa despre ego și iertare, eu cred ca iertarea adevărată înseamnă, de fapt, vindecare. Când ierți pe cineva cu sufletul (nu cu ego-ul), înseamnă ca-l înțelegi atât de bine, încât sentimentele de compasiune pe care le trăiești au caracter vindecător. Poate ca-i transmiți pe un canal privat înțelegerea pe care o ai fata de el, de motivațiile lui etc., iar asta-l face mai înțelept, îl face sa se înțeleagă pe sine.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

  1. Când ierți pe cineva, nu poți lăsa deoaparte ego-ul, deoarece EL iartă, EL este atât de mărinimos, atât de înțelegător încăt este capabil să acorde iertarea, trecând peste toate motivele, peste toate nedreptățile. Aici este multă ipocrizie, dar ego-ul așa funcționează. Este ca și atunci când judeci Compasiunea nu este un sentiment, este o energie, o forță care nu-ți aparține, pe care nu o poți poseda…Ea este cea care te posedă, de a cărei forță te folosești. Compasiunea nu judecă, nu iartă, este IUBIRE pură și unde este iubire nu vezi iertarea, ești iertare prin faptul că motivele presupusei iertări nu mai există, ele existau când exista ego-ul, iar ego-ul este incompatibil cu iubirea.
   Este nevoie să ieșim din condiționările religioase construite de biserici, în care iertarea apare ca un gest de iubire, de vindecare.

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.