Vremea

Să mai spună cineva că nemții n-au umor!
Pe un site despre vreme, meteorologii spun:
-Vești bune! Deocamdată nu s-au anunțat furtuni.

Reclame

19 comentarii

   1. Ce-i aia… discuții fără înțelepciuni ?! Nu văd nici o înțelepciune în ce spun. Spun exact ceea ce consider, fără efort, intenție sau discriminare, fără o preocupare anume pentru a-mi demonstra înțelepciunea, fără a epata, fără dorința de a schimba pe cineva sau a modela felul altora de a fi. PROVOC LA ÎNȚELEGERE ! Dar AȘA sunt ! este drept, prefer o discuție liberă, una în care să-mi pot privi interlocutorul în ochi, nu pentru a-l hipnotiza, cât pentru a stabili punțile empatice. Mie CHIAR îmi plac oamenii și mă simt confortabil în prezența lor.
    Când eram la oraș și aveam un cerc de prieteni cu care mă vedeam regulat, o spun fără nici un fel de lipsă de modestie, întâlnirile se contramandau, dacă nu puteam fi prezent la ele. Asta mă face să cred …că nu sunt foarte deranjant cu …înțelepciunile mele. Este drept, acolo aveam libertate totală.
    Tu m-ai mai întrebat despre felul ”serios” de a trata TOATE subiectele…Nu sunt serios, chiar sunt neserios, dar sunt MATUR.
    Asupra sensului spiritual…Păi este ceva în afara acestui sens?! Sensul spiritual nu este o fundătură, o încadrare riguroasă, rece, incrâncenată în anumite reguli rigide…Este LIBERTATE, iubire, armonie, miracol, bucurie…și astea toate și încă și mai multe…deoarece NU EXISTĂ DOI !

    Apreciat de 1 persoană

   2. Ți-am mai spus-o, dar ai uitat. Chiar acum cănd scriu…zâmbesc. Zâmbetul este starea mea naturală, chiar dacă nu este vizibil ”rânjetul”, zâmbetul este ACOLO în interior, chiar și atunci când sunt intransigent(?!). Totul este un joc și mie îmi place jocul, asta este o mare descoperire la care îndemn de fiecare data.
    Cănd am discuții colocviale, am pentru majoritatea situaților un banc, sau ceva de râs. Pe blog este altceva…aici poți ușor cădea în derizoriu, deoarece interlocutorii sunt extrem de eterogeni, de setați într-un fel sau altul, fiecare pricepe ce vrea, nu ce ESTE. Repet, asta nu înseamnă că mă cenzurez, dar mă adresez doar la obiect, de aici senzația de seriozitate. Cănd glumesc, este obligatoriu ca gluma să aibă un interlocutor, nu sunt un cabotin, care își joacă rolul și merge apoi la caserie.

    Apreciat de 1 persoană

   3. Am uneori senzația că parcă ai fi un hamster care umblă la nesfțrșit într-o roată. Dar bineînțeles că este o senzație ce vine de la mine căci pe mine m-ar căpia să vorbesc de fiecare dată despre același lucru, întors și povestit din o mie de părți. Plus că tu mergi și pe alte bloguri unde spui de fiecare dată aceleași lucruri puțin diferit. Eu aș face cu nervii.

    Apreciat de 3 persoane

   4. PROVOCAREA !!! Este tot ceea ce putem face în vederea ”stârnirii”, ”trezirii”, ”tulburării” semenilor…Cum bine ai sesizat, ”roata” hamserului se învârtește, dar de fiecare dată…altfel. Comună este doar rotirea.
    Dacă nu aș proceda astfel, n-aș mai avea ce căuta pe blog/bloguri. De ce aș face-o? Cred în capacitatea omului de a se TRANSFORMA, dar este o întreprindere personală, o descoperire individuală. Eu sunt doar o PREZENȚĂ, pentru unii un catalizator…doar ATÂT ! Arăt lucrurile dintr-o perspectivă ignorată. Nu-mi este greu/ușor…ESTE modul meu de a compasiona în virtual.
    Discutam cu soția să organizez tabere de vară la mine în curte, unde să mă întâlnesc cu oamenii, unde să dezbatem tot felul de subiecte, să experimentăm tot felul de practici, unde să mergem prin pădure, la margini de ape pentru a medita, unde să…să…Cine poate ști ce va fi?! Poate că da…poate că nu…?!

    Apreciat de 1 persoană

   5. Și mie…Întâlnirea VIE integrală, fizic/spirituală, are o altă calitate, decât comunicarea în virtual. În plus, AICI, unde locuiesc vremelnic, este raiul ceresc/terestru. Am căteva fotografi din proximitatea mea pe blog. Nu am postat multe poze. Mi se pare că ”desacralizez” …adevărul celor existente…

    Apreciat de 1 persoană

   6. Și mai este ceva…este o vibrație subtilă aproape palpabilă, înt-atăt de pregnante sunt energiile înconjurătoare. Colinele sunt blânde, văile caline, râurile limpezi, câmpul înflorit, codrul maiestuos și soarele ….PREZENT…Și nu este nici o exagerare…chiar prea puțin din ceea ce ESTE !

    Apreciat de 1 persoană

 1. Simplu. Soția este o femeie foarte directă, nativ corectă, cu un simț dezvoltat al dreptății, o plăcută interlocutoare, în ciuda faptului că nu agrează derizoriul, dar nu-i place societatea eterogenă. Nu-i plac asocierile cu oameni cu care nu rezonează, spre deosebire de mine, care nu sunt în acord doar cu vulgaritatea. Ăsta este motivul pentru care soția spune că tabăra de vară este o chestiune de care să mă ocup doar eu. Ea este dispusă să mă ajute cu…organizarea.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.