De cadou

Articol care pornește de la o situație bagatelă… unde cineva primește moștenire pantofi cu două numere mai mari. Deși timid persoana refuză menționând că sunt prea mari, împărțitorul moștenirii insistă. Din milă pantofii sunt primiți cu gândul că i=o da el mai departe.
Merg cu gândul în trecut la situații de gen în care primesc cadouri,făcute cu dragă inimă, unele chiar băgate cu de-a sila pe gât și accept mimând bucuria și recunoștința. În unele cazuri mai dure, persoanele care m-au cadorisit cu ceva ce nu-mi trebuia oricum m-au atenționat (termenul scoatere de ochi este valabil la figurat) asupra bucuriei primite pentru care nu sunt recunoscătoare.
Cred că toți am mai trecut prin așa ceva.
Situații penibile că: dacă refuzi, rănești cadorisitorul, dacă primești te rănești pe tine.
Bineînțeles sunt cazuri și cazuri și probabil că nu există o soluție generală dar… cum ar trebui procedat?
Sinceritate(bineînțeles că și aici tonul face muzica) sau minciună?

Anunțuri

8 comentarii

 1. Eu si primesc, si ma bucur. Cadoul il desfac obligatoriu in prezenta oaspetilor, unii chiar se straduiesc… Poate nu e corect, dar mi-a fost jena intotdeauna sa spun ca nu mi-a placut cutare sau cutare lucru. Ca atare, pentru ca mi-a placut asa de mult, am primit unul si anul urmator. 😀

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

  1. Acu mulți ani am primit cadou de la viitorul soț actual, una cu fodre și volănașe, foarte romantische… Mie mi s-o părut urâtă ca dracu da… m-am bucurat, no, ce să spun. Am pus-o în dulap să uite lumea de ea. După doi ani ne-am dus la nunta unui prieten și mă uitam prin dulap să văd cu ce mă îmbrac. El, păi cu rochița aia ce ți-am făcut-o cadou. Am înghițit în sec, că pe vremea aia aveam tare mult bun simț, și am îmbrăcat-o. Și în ziua de azi mai am coșmaruri. :))))

   Apreciat de 2 persoane

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s