Neliniști

Toate sunt în ordine și totuși o pânză de neliniști bolborosește ca un izvor tulbure și freamăt în zorii zilei.
Mă oblig să fac chestii mărunte că deobicei trece. Mai apoi am știut că-i de recentrat. M-am așezat cu o rugăciune scurtă pe buze: protecție, vindecare, binecuvântare curățenie.
Crusta se dă la oparte, din inimă se formează sfera albă apoi se întinde ca un balon uriaș de săpun și sunt în interior. Mi-e bine și pun în inimă întrebări. Nici nu apuc să rostesc până la capăt căci răspunsurile vin prompt, liniștite, clare:nu, da, nu, nu, da, nu se știe…
De unde știu că sunt adevărate? Pentru că nu se suprapun cu dorințele omului mic, nu toate, sunt liniștite și-mi dau sentimentul desiguranță de vindecare, balsam.
Omul care sunt simte încă nevoia să fie liniștit în ce privește viitorul.
Mi-am făcut reproșuri că nu sunt destul de puternică nici suficient de încrezătoare în coordonarea eului superior…
Spiritul mă mângâie și mă simt ca un copilaș înfricoșat. Are înțelegere și compasiune pentru nevoia mea de a pune întrebări și pentru temerile mele.
Mă simt bine apoi, traseul în linii mari schițat mă mulțumește.
Privesc înapoi la toate ușile trântite în nas omului mic și sunt recunoscătoare.
Apoi mă gândesc la un om drag care zicea că răbdarea este atunci când stai într-o situație dată până vezi rezultatele. Mulțumesc că exiști.

Anunțuri

10 comentarii

 1. Care viitor?! El se va manifesta numai ca prezent, iar a programa impredictibilul, misterul, aventura, este doar un scenariu de film, o iluzie. De fapt programarea …prezentului se face tot în prezent. Încrederea în Existență, faptul ca daca exiști, înseamnă că Existența are nevoie de tine, este un argument suficient ca să faci voia Existenței, pentru a fi de folos acesteia, Universui…ȚIE. Iar voia Existenței este una singură, extrem de simplă. la care concură toate forțele nevăzute ale lumii…aceea de a merge o dată cu ea, de a te lăsa în voia ei, fără să intervi, fără s-o tragi de mânecă spunându-i ce te doare pe tine, fără să-i dai sfaturi, fără s-o întrebi ce va fi…CURGI, privește cu ochii larg deschiși MIRACOLUL, lasă-l să se oglindească în ochii tăi, nu-l visa, gândi sau imagina, el este acum și aici, te înconjoară cu grație, cu iubire…SIMTE-L.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

   1. Nu este simplu să uităm pur și simplu de condiționările, de atașamentele cu care venim din nenumăratele vieți de până acum. Este însă nevoie să ne delimităm de aceste atașamemte, temeri, mânii, gelozii, invidii, care mai ies la suprafață din subconștient. Delimitarea se va face începând de la sursă, din interior, iar mai apoi ne vom elibera și în afară. Trebuie știut că orice rană ne-o produce viața, sau ”cineva” cu o vorbă sau faptă, rana se află de fapt în noi înșine. Nimeni din afara noastră nu este vinovat sau răspunzător de ce se petrece cu noi.

    Apreciat de 1 persoană

   2. Știi, săptămânile trecute tot mă frământam cu dorințe pe care eu le consideram necesități personale și… de fiecare dată auzeam „ interesul întregului stă totdeauna desupra interesului personal”. La începutu m-am revoltat, apoi am înțeles cu capul și cândva am aflat cu inima.

    Apreciat de 2 persoane

   3. Sunt impresionat compasional pentru modul cum întreaga natură subumană, cea minerală, vegetală și animală, se jertfesc, sau sunt jertfite pe altarul supraviețuirii omului. Acesta, omul, încă nu este recunoscător acestui sacrificiu, nulțimindu-se să supraviețuiască, iar uneori chiar să subviețuiască. Va veni clipa în care să ne eliberăm de hrana solidă și lichidă, chiar și se suportul material oferit de Pământ…Până atunci, primul pas poate fi cel al hranei vegetariene, iar al doilea autotrofia.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s