Avem…

nevoie unii de alții.
Deschizătorii de drumuri sunt adesea luați în derâdere de cei pe care-i lasă-n urmă și la rândul lor pot privi cu o oarecare superioritate pe aceștia.
Dar treaba stă cu totul altfel: avem nevoie unii de alții.
Cei care înaintează pe tărâmuri pământene necunoscute, se avântă în nou planetar, au nevoie de ancorele celor care nu o fac. Ieșiți sau aproape ieșiți din sistemele vechi aceștia devin niște pierduți în spațiu dacă în ei aroganța spirituală îi delimitează de restul turmei. Când ajung în incapacitatea de a se descurca în vechi se pot izola pe un munte sau deveni ciudați dacă în jurul lor nu găsesc oameni să le întindă mâna, să-i sprijine, să-i hrănească, să le traducă sistemul lăsat în urmă.
Cei rămași în vechi au nevoie de înaintași la fel de mult căci dacă nu ar fi ei, drumurile ar fi înfundate. Stagnare. Astfel ei vor utiliza hărțile lăsate în urmă de cercetași, urmele pașilor lor, sudoarea trudei lor spirituale.
Avem nevoie unii de alții.

Reclame

9 comentarii

 1. Nu-ți împărtășesc părerile, dar ți le respect, în fond fiecare cu ale sale…
  Nu există aroganță spirituală, există EGO, de la care pleacă TOATE aroganțele. Când ieși din sistemele vechi, de fapt le înțelegi falsitatea, nu te înalți într-un turn de fildeș, ești mai Pământean decât cei inconștienți. ”Restul turmei” există doar pentru cei egotici, dominatori, nu pentru înțelegere, care este esențialmente compasională.
  Nu ajungi la incapacitatea de a nu te descurca cu vechiul…Vechiul nu mai există, iar tu nu mai gândești în termenii ”descurcărelii”…Stagnare în ce, când tocmai această conștientizare te eliberează de ego lăsându-te să zbori?!
  Avem nevoie unii pe alții…nu pentru a ne trage în jos unii pe alții…ci pentru a ne încuraja să ZBORUL….

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

   1. La mine în apropierea pădurii, oricât ar fi de cald… căldura este de o altă calitate, decât aceea dintre case, din localități asfaltate, cu blocuri și betoane. De multe ori noaptea dorm într-o salcie la cca 6-7m de pământ, unde am amenajat o platformă între crengi. Ei bine, trebuie să mă învelesc cu o pătiră grosuță, de răcoarea coborâtă din pădure.
    Despre respectul părerilor…altora. N-ai cum să nu le respecți, chiar dacă nu ești de acord cu ele. Părerile, de cele mai multe ori, reprezintă…omul, deoarece mulți se identifică cu crezurile lor, au convingeri neexperimentate, care sunt …perisabile.

    Apreciat de 1 persoană

   2. Sunt câteva locuri unice, de dormit. Eu am experimentat: pe malul apei, în fân, în pom, în pod, în barcă, în cort…De cele mai multe ori este bine să fii cu”cineva”, asta până descoperi virtuțile solitudinii. De preferat, ca această descoperire, să nu survină de…nevoie, sau neputință.

    Apreciat de 1 persoană

 2. Toți avem nevoie unii de alții căci oamenii au nevoie de oameni, totul e calitatea relațiilor dintre ei. ”Avem nevoie unii de alţii aşa cum cei ce călătoresc prin pustie au nevoie unii de alţii, pentru a nu muri, pentru a nu pierde direcţia, pentru a nu pierde curajul, pentru a ne continua călătoria. ” (Mitroplitul Antonie de Suroj)
  Toate cele bune !

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

 3. Nu m-am referit și nu m-am gândit la nimeni anume. Și dacă da… poate la mine. Și aroganțele sunt de mai multe feluri și dimensiuni. Unele strigătoare la cer, altele foarte subtile abia sesizabile.

  Apreciază

  Răspunde

 4. Și… arogantă ești și tu, în felul tău, așa cum îți permiți pe multe bloguri să acostezi persoane și să le stresezi în funcție de cât de proști îi consideri. În manifestare, în esență, tu și Călin sunteți asemănători, doar temele diferă. Zic. 🙂

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.