Firul roșu

Ieri am avut o zi agitată emoțional din multe puncte de vedere și pentru că nu am reușit să adorm repede, am făcut o incursiune superficială prin filozofiile și religiile lumii. Fantastic câte sunt și nici nu le știu eu pe toate nici măcar cu numele, dar pare că prin toate trece un singur fir roșu: iubirea și respectul pentru creație, creator și implicit pentru sine și semeni.
Restul par să fie dantelării mai mult sau mai puțin frumoase.
Cu toată această abundență de înțelepciune umanitatea pare să nu fi făcut niciun pas important.
Apoi a venit ateismul și… iată că lumea nu a căzut în întuneric mai mult decât căzută a fost în evul mediu când religia creștină la apogeul ei strălucitor se amesteca cu succes de la politică până în dormitoarele credincioșilor.
Ne învârtim în jurul cozii?

Reclame

25 de comentarii

   1. Ha! Cred ca de-acolo și învârtitul …. Daca inițial, învârtitul în jurul cozii părea ceva – măcar interesant – acu a devenit un automatism. Sau ceva pe-acolo. O fi de la amețeală …. 😀

    Oricum ar fi, pare ca place! Bătuta pe loc!

    Apreciat de 1 persoană

 1. Cred că lumea uită de creație și creator, încercând să-și aroge toate drepturile. Poate c o parte din viața actuală ni se datorează, dar nu trebuie uitat că, fără creator, nimic n-ar exista și nimic nu ar funcționa cum trebuie. Cel puțin asta este părerea mea.

  Poate de la această renegare a creatorului să vină amețeala? 😉

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

 2. Diferențele între teiști și ateiști sunt minore. nici unii nu pot demonstra existența sau inexistența lui Dumnezeu. Poziția corectă este cea agnostică, cea care pleacă de la ceea ce ESTE. D-zeul credincioșilor este o invenție a gândirii, ce vrea să cuprindă într-o formulă…NECUPRINSUL. Acesta, necuprinsul , nu poate fi cuprins, imaginat, sau realizat de mintea limitată. Picătura nu va putea cunoaște OCEANUL, curtoate că Oceanul este format din picături. EL ni se poate revela, atunci când ești CONȘTIENT de EL. Revelația îți deschide accesul către INTELIGENȚA Universală, către MINTEA Universală, iar atunci nu mai ești picătură…ești OCEAN.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

   1. De ce spui asta, crezi cumva că poate exista extaz, armonie…în afaraa OCEANULUI. Dar tu EȘTI Ocean, fără să știi. Picătura este egotică, meschină, limitată, izolaționistă, dizarmonică…Ce vedem acum în lume este o luptă între picături, între ego-uri…și pentru ce?! Răspunzând la această întrebare mai faci un pas în spre Ocean, fără să vrei. Oceanul este scop în sine, nu este o ajungere, și nici ceva ce TREBUIE ”cucerit”…

    Apreciat de 1 persoană

   2. Logica nu are ce căuta în estimarea relaților.A te conștientiza picătură, înseamnă a te accepta ca ego, a te izola, a te vedea în afara oceanului, nu DIZOLVAT în INTREG. Picătura în afara Oceanului este un non-sens, ca și Oceanul fără picături ”dizolvate”, penteru a fi Unitar, Întreg. Cum poți fi val fără Ocean?! Uite că se poate…fără să se poată. Este vorba de ILUZIE.

    Apreciat de 1 persoană

   3. Hopa! Stai că până ajungem în ocean am zic că plouăm primadată ca picătură din nori, apoi ne adunăm cu alte picături în izvoare, etc și apoi ajungem în ocean. Tu nici n-ai plouat bine și hop în balta cea mare?! Vedem din perspective diferite?

    Apreciat de 1 persoană

   4. Smaranda…nu te juca cu vorbele…Universul nu știe de glumă, chiar dacă totul este o…joacă. Chestia cu ploia, cu norii și cu balta…o cam dă în…baltă…De unde știi cât am plouat eu?! Nu suntem ”concurenți” în nici un fel…dar știu despre ce vorbesc și nu vorbesc să mă aflu în treabă.
    Ți-am mai spus…mi se pare?! Te lași sedusă, purtată de iluzii, vise, speranțe, închipuiri…iar de acolo lumea arată cum nu ESTE. Nu este vorba de o lume a ta, a mea sau a altuia. LUMEA ESTE UNA PENTRU TOȚI.

    Apreciat de 1 persoană

   5. Te joci cu tine, iar dacă te-ai ”supărat”…este bine. Faptul că vezi ca tine, este bine, dar va trebui să răspunzi la provocările mele, de aiurea, sau ale vieții, provocări care nu se pupă cu ce vezi tu.De aici poate încolți o sămânță..?!

    Apreciat de 1 persoană

   6. Cred, este un refugiu intim în care te simți confortabil, dar totuși este o…colivie, care oricât de spațioasă ar fi, oricât de luminoasă ar fi, iar gratile oricât ar semăna curcubeului…rămân totuși GRATII.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.