Șarpe

Se zvârcolește șarpele
În agonia morții,
Cu coada-i de balaur
Se-agață-n disperare
Contra sorții.
Lovește orb de ură
În crâncenă turbare
Căci simte cum sfârșitul
Îi stă la pândă-n cale.
Cu groaza urletului aspru
Și răsuflări fierbinte
Se cramponează-n tunet
Și-n fulgere ce minte.
Mințind venita-n viață,
Mințind se duce-n moarte,
Vuind cu disperare
Se adâncește-n noapte.

Reclame

8 comentarii

  1. Servus Călin. Doresc să menționez că poeziile mele, multe din ele,vin. După ce le-am așezat, îmi iau timp să le citesc de câte ori simt nevoia și să încerc să le înțeleg.
   Aici ideea de bază este una pozitivă: minciuna (la ce scară?!) începe să se prăbușească sub propria greutate.
   Partea mai puțin bună este că suntem marea majoritate sub zvârcolirea „șarpelui” sau în apropiere,de unde și consecințe imprevizibile poate neplăcute mai mult sau mai puțin. Și că agonia poate dura câteva zile, luni, ani sau chiar zeci de ani. Asta doar dacă am perceput corect mesajul poeziei. Om vedea… sau nu. 🙂

   Apreciat de 2 persoane

   Răspunde

   1. Servus Smara…
    Hai să clarificăm gândirea pozitivă. În ceea ce mă privește, nu gândesc pozitiv sau negativ, consider că gândesc firesc. Efectiv nu pot vedea lumea fragmentată, cănd o VĂD, chiar dacă ea este ACTUALMENTE fragmentară. ȘTIU că ea nu POATE fi astfel, că în realitate, în profunzime, CAUZAL ea este UNITARĂ. Cănd fragmentarea va atinge un anumit nivel critic…atunci se numește…APOCALIPSĂ.
    În ciuda faptului că în articolele mele lumea este așa cum este ACUM, în ceea ce mă privește o văd PERFECTĂ. Nu fac decăt să zgălțâi, să deranjez somnul profund al semenilor mei, atunci cănd o descriu cum …doarme. Repet fundamental ea este PERFECTĂ și VĂD asta.

    Apreciat de 1 persoană

   2. De ce simți nevoia să te explici? Sau am înțeles greșit, din nou? Ceea ce explici azi despre cum vezi lumea îmi este cunoscut că te citesc de câțiva ani, deci în mare am impresia că te„cunosc” ce nu înțeleg de ce repetările dese? Pentru mine (că-i adevărat că mai uit) sau pentru cititorul care încă nu te știe așa cum cred eu că te știu? 🙂
    Despre gândirea pozitivă sau negativă… chiar tu spunei, cred la un moment dat că ești obligat, pentru o mai bună înțelegere să mai folosești cuvinte pe care tot tu le numeai corupte.

    Apreciat de 1 persoană

   3. Corect ! Am răspuns la afirmația ta : ”Aici ideea de bază este una pozitivă: minciuna (la ce scară?!) începe să se prăbușească sub propria greutate.”
    În rest, așa este, nu mă adresez numai ție cănd precizez unele afirmații.
    Chiar astăzi în grădină, eu scoțând usturoiul, soția feniculul, discutam despre modul cum sămânța sădită cândva,acționează pe măsură ce ”solul” se îmbunătățește, adică dacă la început aplici o ”metodă”, prin conștientizare…devii însăși metoda, iar efortul se transformă în energie. Voi trata acest subiect în articolele viitoare. Soția a scăpat de niște alergii, iar acum nu mai știe ce a făcut să scape, s-a transformat, a devenit însăși metoda, uitând de …metodă.
    Când mă explic, este o atitudine de respect, adică compasională și o fac în mod natural, spontan.
    Așa este,comunicarea trebuie făcută cu ajutorul mijloacelor…comune existente, chiar dacă cuuvîntul, oricât ar fi de potrivit, adică necorupt, totuși nu înseamnă obiectul, sau starea, sau situația ce vrea s-o exprime.Niciodată cuvântul nu va putea cuprinde…necuprinsul.

    Apreciat de 1 persoană

   4. În primul rând mă bucur că mi-ai perceput întrebările corect.
    Despre răspunsuri mă declar bucuroasă.
    În ce privește pilda cu sămânța mi-a plăcut deasemenea foarte mult și pot să adaug că și eu am scăpat de astm bronșic pe neobservate și pe același principiu. Și cum pui cuvântul metodă în ghilimele este corect căci în fond și la urma urmei nu se poate vorbi de una la modul clasic.

    Apreciat de 1 persoană

   5. Da,da…lumea evenimentelor poate fi controlată prin atitudini adecvate, daaar adecvarea vine în urma pregătirii solului, iar sămânța, care se află din belșug în jurul nostru, poate încolți și prinde rădăcini numai într-un asemenea sol.
    Când m-am referit la posibilitatea de a organiza ”tabere” în care să mă întâlnesc cu oamenii, la aceste experiențe m-am referit, la modalitatea practică de a realiza REALITATEA… într-un mediu REAL, privindu-ne în ochii…sufletului.

    Apreciat de 1 persoană

   6. Cum spui! Teorie este în jur suficientă ar fi timpul să fie pusă în aplicare. Și… eu văd în jur mulți oameni care încep mai în forță mai timid practicarea. Tabăra ar putea ajuta… în acest sens pe doritori.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.