2.

IMAG0905

Precum fulgerul aduce lumina si din lumină tunetul și focul ce se revarsă, așa este și gândul omului, el trece în vorba omului și apoi în fapta sa. Deci, ia aminte la asta, căci până la focul ce arde trebuie să fie o lumină și un tunet. Lumina omului este gândul său și aceasta este averea sa cea mai de pret. Lumina prinde putere prin cuvânt, iar voința omului aprinde focul prin care se făptuiesc toate cele ce sunt in jurul său.

 

Reclame

3 comentarii

 1. Îmi place această idee a ta, de a face cunoscute legile lui Zamolxe.
  Cred că a venit vremea să adăstăm nițel asupra lor și să vedem de mai sunt sau nu potrivite vremurilor noastre. Eu le văd la fel de potrivite ca și în timpul în care au fost scrise prima dată.

  Apreciază

  Răspunde

  1. Știi tu cumva de unde le avem? Cum ne-au parvenit?
   Da. Ideeami-a venit ultima dată când ni le-a pus la îndemână Vosipetar. Am început să le citesc și am observat că nu le pot citi pe toate deodată. Așa că atunci am hotărât să le așez una câte una. Dar abia acum am găsit … pregătirea interioară să o fac.
   Acestea nu sunt făcute să e citești ca pe un roman. Am simțit eu…

   Apreciază

   Răspunde

   1. Ai dreptate, acestea se cer studiate și meditate, trecute prin prisma înțelegerii personale, pentru ca apoi să poți da înțelegerea cuvenită lor.

    N-aș putea descrie drumul lor până ce au ajuns la noi. Le-am găsit și eu pe undeva, prin vastitatea internetului, cred că le-am descărcat și eu pe laptop, dar încă nu-mi găsisem timpul și starea de a le studia de-adevărat. Iată că tu, prin publicarea lor pas cu pas, mă determini să încep studiul, fapt pentru care îți mulțumesc!
    Și ai dreptate, este nevoie de o anumită pregătire interioară, de o anumită stare, de o anumită liniște interioară, pentru a le putea percepe la adevărata lor valoare.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.