18.

IMAG0681

 

Nu grăbi nicio lucrare căci trasul de ramuri lovește înapoi. Fructul copt este ușor de luat, cel necopt este greu de luat și gustul e neplăcut. Nu te grăbi deci să aduni ce este înainte de
vreme, caci îți va amărî sufletul. Cum crește cadrul, așa crește și stinghia și cum crește roata așa crește și spița.

Reclame

29 de comentarii

   1. Păi, ai o condiționare kantiană ( ceva condiționat desemnează ceea ce aparține lumii fenomenelor) și ai și puțin Schelling, F.W.J., ( condiționatul indică un lucru și se distinge de condiție )

    Apreciat de 1 persoană

   2. Te referi la blog în general sau special la articolul 18? Deoarece Legile lui Zamolxe nu sunt scrise de mine.
    N-aș vrea să te dezamăgesc, pentru că îmi ești simpatic și drag, îmi place mult cum scrii, dar… nu am citit nici kant, de schelling și celălalt domn nici atât. Dacă îți face plăcere să vorbești cu mine încearcă să o faci mai simplu. 🙂 Te rog.

    Apreciază

   3. La mine nu mai vine toamna. Discutam cu ea acu vreo două unități de timp și mi-a spus, toamna mea, că nu mai vine decât cel mult să mă sărute cu niște culori superbe.Să mă bucure.

    Apreciază

   4. Ce sunt eu curioasă este: ai în cap toate citatele sau ții cărțile deschise lângă calculator? Mă tot gândeam unde aveți loc în cap pentru atâtea cunoștințe. „Aveți” pentru că sunteți mai mulți și mai multe. 🙂 Fascinant.

    Apreciază

   5. Esti ironica. Fara motiv. Nu e un citat greu de retinut, ala dupa Augustin, iar conditionalitatile m-au interesat intr-o anumita perioada de timp, hai sa-i spunem, din pdv tehnic, 18 le tau sosind manusa, poate am parut putin aiurea, imi ofer scuzele, nu incercam sa epatez, faptul ca redai chestiile alea ale lui Zamolxis si nu-ti apartin arata normalitatea exprimarii mele. Imi pare rau ca m-ai incadrat intr-o anumita categorie ( mai multi si mai mulre).

    Apreciat de 1 persoană

   6. C-man, m-am așteptat la această reacție și am pregătit răspunsul: hai să facem un exercițiu de sinceritate. Până nu de mult, poate sunt 3 ani de atunci, foloseam ironia, îndreptată mai mult spre mine căci astfel îmi exprimam neîncrederea în omul care sunt. Urcând în încredere am început să uit de această practică dar am în continuare probleme de comunicare cu semenii care din experiență mă înțeleg greșit.
    Pot să spun cu mâna pe inimă și cu tot dragul că fascinația este extrem de sinceră și este admirativă.
    Încearcă să uiți forma clasică de dialog și să mă simți și înțelegi simplu. Te rog.

    Apreciază

 1. Sunt lucruri pe care doar vrei sa le cauti, nu sa le gasesti. Ne fura peisajul si trecem la nivelul urmator, ala din care iesim cu regrete, avem senzatia de deja vu, viata nu e o cutie cu bomboane.

  Apreciază

  Răspunde

   1. Abia de curând mi-a picat fisa referitor la condiționalități. Nu nu sunt atât de liberă de ele precum mi-aș dori. Acel„trebuie” nu este el însuși o condiționalitate?
    Nu mușc. Mă las dusă de val.

    Apreciază

  1. Îmi place să mă oglindesc în tine, mă văd dintr-o altă perspectivă.
   Dolce faniente… este mai mult un râu care curge: uneori iese din matcă și inundă malurile, alteori curge molcom, alimentează cu apă peisajul, are viață și dă viață. Văzut din avion, pare că râul nu face nimic.

   Apreciază

   Răspunde

  1. Cu fiecare pas mă redescopăr, îmi amintesc de mine… nu-mi mai lipsesc chiar așa de mult ca pe vremuri.
   Să știi că la un moment dat chiar vedeam jobul și familia ca pe un compromis, asta până când în liniște interioară le-am înțeles adevărata valoare. Mă mint? Rămâne de văzut.

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.