31.

ă

imag0992

 Precum iarba bună crește cu iarba rea, așa sunt și oamenii, dar ține seama că purtarea lor cea rea este semănată și crescută din teamă și neputințe, iar trufia este învelitoarea lor. Nu certa purtarea lor și nu căuta a-i îndrepta din vorbe și mustrare, căci apăsarea pe rană nu o vindecă. Oare iarba aceea este rea doar pentru că este amară pântecului tău? Așa este și cu omul, de vei vrea să-l îndrepți, adu-i pentru început gândul și simțirea la ce este plăcut atât omului bun, cât și omului rău. Unul vede roata plecând, iar altul vede aceeași roată venind.

Cine vede mai bine?

Reclame

5 comentarii

 1. Uneori, binele și răul sunt îmbrăcate cu aceeași haină, a unui singur om. Te întrebi atunci cum se face că într-unul singur există ambele fațete. Oare de unde vine răul și de unde binele? Cred că ai dreptate, răul poate să apară datorită fricilor și neputințelor (cel puțin aparente), dar binele este cumva nativ, sălășluind în sufletul acelui om. Și atunci, răul este doar o aparență temporară, pe când binele este o cvasipermanență.
  Aceasta este o constatare personală, asupra câtorva persoane pe care le-am cunoscut suficient de bine încât să-mi pot forma o opinie pertinentă asupra caracterului lor.

  Apreciază

  Răspunde

  1. Servus Mugur. Eu m am acomodat bine cu explicaţia datã de prezenţa minţii strãine. Citind blogu de o vreme cred cã ştii ce spun
   Cã i corect sau nu, nu garantez dar mie mi a adus linişte în cap.

   Apreciază

   Răspunde

   1. Bună regăsire, Smaranda!
    Cu oertăciune, dar în ultimul timp sunt foarte puțin prezent în virtual.

    Cred și sper că știu ce spui. Și mai știu că și mie îmi este mai liniște în cap de ceva vreme, de când tot dezbat, mai mult în forul meu interior, anumite subiecte. Interesant este că, discuțiile în doi sau mai mulți, chiar dacă nu m-au dus pe moment la vreo concluzie directă, m-au ajutat să înțeleg mai multe, iar pe termen lung au venit și unele concluzii benefice.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.