re.. amintiri 2

il separatio

Indrumar catre adevar – sinteze

reteta magica,  incerc sa o tin simpla, eventualele intrebari, lamuriri vor veni apoi.

voi face pe pasi, dar sa aveti in minte ca succesiunea lor logica poate fi diferita.

1. invatati despre cum functioneaza mintea. nlp ajuta, psihologie ajuta, cateva notiuni despre cum percepem lumea cu ajutorul mintii. ea “traduce” ceea ce percepem. mintea trebuie cucerita la final, dar deocamdata o controlam doar partial.
2. invatati despre emotii. ce sunt ele, ce caracteristici au, viteza cu care apar si dispar, durata lor, rememorarea lor,  ce se intampla cu mintea cand este sub influenta emotiilor. ce se schimba in felul in care judecam situatiile daca suntem sub influenta emotiilor. (emotiile in pasii de inceput pot fi majoritar disturbatoare, ele in fapt sunt doar o sursa de energie aproape inepuizabila).
3. invatati despre sentimente. diferentele fata de emotii, caracteristici, viteza cu care apar, influenta, puterea lor etc.

Vezi articol original 533 de cuvinte mai mult

Anunțuri

9 comentarii

 1. Am găsit acolo un alt mod de abordare, în pași/etape, așa cum căutam de ceva vreme. Cum îi spuneam și lui il separatio, poate că nu eram încă pregătit să văd toate lucrurile așezate la el, poate nici acum nu sunt destul de bine pregătit, dar măcar, datorită cunoașterii acumulate între timp, înțeleg lucrurile altfel.

  Apreciază

  Răspunde

   1. Corect, drumul este individualizat, căci fiecare dintre noi are propriile sale experiența de viață și, probabil, propriul său rost. Și apoi, poate că nu toți suntem aleși să înțelegem adevărul în această existență.

    Apreciază

   2. Reformulez: poate nu toți putem vedea întregul adevăr, ci fiecare poate avea secvența lui, pentru care a și fost pregătit, poate încă înaintea nașterii.
    Dacă acceptăm ideea încarnărilor succesive, atunci ar putea fi așa, la fiecare încarnare să putem vedea numai o parte, ca și cum am trece prin etape diferite.
    Altminteri, așa cum ai spus tu, trebuie să ne coacem suficient pentru a putea primi întregul adevăr.

    Apreciază

   3. Din câte cred că am aflat, nici arhanghelii nu au acces la întregul adevăr. M-aș mira ca în corp de carne să avem acces la el. Secvențe și călătorii. O aventură?

    Apreciază

  1. adevarul la nivelul omului de acum este urmatorul.

   sa recunoasca ce e cunoscut
   sa cunoasca/afle necunoscutul
   sa discearna necunoscutul de incognoscibil fara sa se „sminteasca”
   mintea este un instrument de calibrare, simplificand-o sa zicem ca este o rigla. nu putem afla „misterele” lumii de aici folosind doar rigla. cum sa masuram verdele frunzelor cu rigla? sau emotiile.. sau caldura soarelui..

   adevarul acela ultim nu poate fi inteles de oameni cu mintea/ratiunea decat ca principiu.

   cunoscut, necunoscut, incognoscibil. 🙂

   daca le asezi clar te bucuri de drum ca un copil la sanius 🙂

   Apreciat de 2 persoane

   Răspunde

   1. Mulțumesc!
    Am mai citit aceste lucruri, diferit formulate, și prin alte părți. Dar tu le așezi altfel, mai aproape de cei care încă nu au destulă experiență în domeniu.
    Cred că cel mai dificil este decelarea necunoscutului de incognoscibil. Asta pentru că adesea, necunoscutul devine cunoscut, iar eu nu pot realiza cât din necunoscut este, în fapt, incognoscibil. Știu, aici vorbește raționalul din mine. Dar este greu uneori să îndepărtez rațiunea și să las doar sinele să vadă, fără să mai folosesc „rigla”.
    Despre drum, spun doar că încă îl caut, sau poate că l-am început, în visele din timpul somnului, vise din care nu-mi mai amintesc aproape nimic la trezire. Să fiu captiv în rațional? Se poate și asta, deși eu încerc desprinderea. Nu cu forța, căci nu vreau să-mi întărât ego-ul.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s