Lucru

Îmi cade atenția pe structura săptămânii. 6 zile de lucru și una de odihnă. Că așa a făcut și Dumnezeu (de unde știm?). O făcut ce o făcut și a șaptea zi s-a odihnit. Mie azi, structura aceasta îmi amintește mai mult de un lagăr de muncă silnică.
Dumnezeu a creat, noi muncim. De ce? Care-i diferența între muncă și creație? Și după a șaptea zi, după ce Creatorul s-a odihnit, ce a făcut? Sau încă ne aflăm în acea zi a șaptea în care Domnul se odihnește? Căci zilele Domnului au altă dimensiune ca cele ale omului.Și iată încă un motiv de gâlceavă între oameni: unii susțin că Dumnezeu s-a odihnit sâmbăta, alții susțin cu încăpățânare că duminica iar alții spun ceva de vineri.
Normali suntem la cap?
Nu cred.

Anunțuri

4 comentarii

 1. Cred că cel mai simplu ar fi să respectăm succesiunea 6-1, a zilelor de lucru/odihnă.
  „Bonificația” ca această zi să fie duminica, sâmbăta sau… vinerea, ne sosește de la cei care și-ar dori să fie „șefi” peste vreun cult religios, necum de la cei care chiar cred că Dumnezeu a creat lumea. Interpretare mai mult sau mai puțin eronată. Contează esența, nu formalismulcrezului.
  Dar, ca de obicei, aceasta este doar părerea mea.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

   1. Parțial ai dreptate. Asta pentru că există si oameni care fac la muncă ceea ce le place, iar în acest caz și creează. Măcar în parte mă încadrez și eu printre aceștia.

    Despre odihna „atunci când ești obosit” ar fi multe de spus. Uneori, neodihna poate aduce boală. Cumva am fost în situația asta, cu foarte mulți ani în urmă, dar atunci am ascultat sfatul unui medic în vârstă care-mi spunea: dacă ți-e somn, culcă-te, fără să mai ții seamă că nu este ora potrivită, sau că mai ai alte lucruri de făcut. Mi-a ajutat acest sistem, pe care-l păstrez și astăzi.

    Apreciat de 1 persoană

 2. Cred ca munca e ceva forțat (de obicei din exterior, dar poate fi și din cauza principiilor), iar creația e o manifestare a Sinelui. In general ți se cere sa muncești, nu sa creezi, caci atunci când creezi iți accesezi Sinele (sau sufletul, eu nu pot face diferența decât la nivel teoretic) și devii independent, iar când muncești ești permanent dependent de cei din jur (mai ales fata de cei care vor sa dețină controlul asupra ta).

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s