Ședeam cu privirea în gol, după zicerea neamțului, găuream aerul cu ochii. Observam pe interior gândurile care din hop în hop s-au întors la o imagine din trecut. Care imagine nu mai exista.
Ca o paranteză, am observat că în meditație cu ochii închiși când gândurile se îndreaptă spre trecut pe interior, ochii fizici se îndreaptă automat spre stânga iar dacă am gânduri de viitor, se îndreaptă spre dreapta.
Amintirea evenimentului exista dar trecutul nu avea spațiu. Interesant nu? Căci până acum nu am observat că trecutul are un spațiu. Tot ce ține de trecut pare că este scris invizibil pe o foaie invizibilă.
M-am gândit apoi la Einstein. Cu spațiul și timpul lui, elemente împletite. Genial omul. Deci s-ar putea că are dreptate cu împletitura asta dar… la fel de probabil că descrie o iluzie. Descrie fizica și astrofizica tot iluzii?

Reclame

3 comentarii

  1. linia timpului definita de nlp la modul general, are trecutul in stanga si viitorul in dreapta. desi fiecare om are particularitatile lui.
    de aici si tehnici de marketing, in care cumparatorii intra in marile magazine prin dreapta si continua traseul spre stanga. spre trecut merg mai usor, decat spre viitor. 🙂
    si tot asa..

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.