La naturaleza en Chile

De o săptămână aici și am trăit atâtea. Înainte de toate, este adevărat că Santiago are un fler european, ceea ce îmi dă sentimentul de siguranță.
Spaniola mea devine tot mai bună pe zi ce trece, asta și datorită chilenilor foarte amabili. Vineri am fost la Intercambio și de acolo mai departe la Bellavista, să petrecem.
Azi ne-am pus pe drum, cu o braziliancă din clasa mea de spaniolă spre ”Cajon de Maipo”, fără să știm ce ne așteaptă.
Am fost prea zgârcite să dăm 100 euro pentru o călătorie ghidată și pentru că un chilean ne-a spus că, cu metroul ne-ar costa cam 1 euro, jumătate de drum, ne-am hotărât altfel.

Titel der Website

Eine Woche hier und schon soooo viel erlebt. Zu aller erst stimmt es, dass Santiago europäischen Hauptstädten sehr ähnlich dadurch habe ich auch das Gefühl mich hier sicher fühlen zu können.

Mein Spanisch wird auch von Tag zu Tag besser was auch an den sehr netten Chilenen liegt. Ich war am Freitag bei einem Intercambio und bin dann gleich mit denen noch in Bellavista feiern gegangen.

Heute hatte ich mich mit einer Brasilianerin aus meiner Spanisch Klasse zum “Cajón de Maipo“ aufgemacht ohne zu wissen was uns erwartet.

Wir waren nämlich zu geizig über 100 Euro für eine Tagestour zu bezahlen und nachdem uns ein Chilene gesagt hat, dass man schon die Halbe Strecke mit der Metro fahren können die nicht mehr als 1 Euro ( 660 chil. Peso ) stand des für uns fest.

Nach 4 Stunden Fahrt, bei der wir 3 x den Bus gewechselt haben, da die…

Vezi articol original 322 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Un comentariu

 1. După 4 ore de mers cu metroul și 3 autobuze schimbate, pentru că autobuzele nu sunt pentru străinii de loc(nu sunt stații clare, nu există orare), un dialog simpaticîn autobuz cu un bătrân chilean care vorbea muy rapido și după ce un domn ne-a luat cu mașina 20 km pe un drum hurducăit, am ajuns într-un final. Toată osteneala s-a meritat. Un peisaj ce-ți taie respirația și o liniște de nedescris. Apa albastru turcoaz, munții acoperiți de zăpadă și în timp ce admiri priveliștea ești mângâiat de soare. Nici nu=ți vine să crezi că ești doar la o aruncătură de băț de Santiago. Colega mea braziliancă vedea pentru prima oară în viața ei, zăpadă. Ce ciudată este lumea.
  La întoarcere am avut mai mult noroc căci am fost duse cu mașina.
  Să călătorești în Chile cu metroul este o experiență în sine, pe care o recomand.Și pentru mine „copil de la țară” a fost fantastică. Am circulat cu Linia 4 albastră și cine are nevoie de Shopping Center ca și Castanero(?) când în metrou, vânzătorii ambulanți vând de toate. Vânzătorii au la ei de toate: gumă de mestecat, brelocuri, cd-uri, genți, bomboane, băuturi și umblă toată ziua de la un vagon la altul, strigănd tot soiul de chestii. Ce mai, ca-n film!
  Apoi urcă o cântăreață cu chitara și cântă o melodie rock în spaniolă și coboară trei stații mai încolo. Călătorii cântă împreună cu ea. La o usă mai încolo sunt alții cu tobe și înainte de stația Grecia urcă alți trei bărbați înarmați cu uculele, violoncel și încă un instrument necunoscut și cântă sirtaki. Câte se întâmplă în metrou! și cât de relaxați sunt călătorii!
  Pentru mine ziua a oferit foarte mult.
  Chile me gusta mucho.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s