Partaj

Pe vremea tinereții mele, lumea era simplă: alb-negru, bun-rău. Oamenii bogați, puternici, direcți erau răi. Oamenii săraci și slabi, erau cei buni.
Discutam pe tema aceasta, din perspectiva mea de Robin Hood, cu un domn cu mintea clară și țineam ca orbu de bâtă de teoria mea.
Ca o paranteză: de aceea îmi plac mie foarte mult unii bărbați. Îi admir pentru claritatea minții și gândirea echilibrat emoțională. Dar asta abea după ce am scăpat de ranchiunile feminine moștenite din generații și programele de zână cuceribilă.
După ceva vreme de discuții, domnul acesta sătul de explicațiile mele emoționale și prostești se hotărăște să-mi dea un exemplu.
Era pe vremea răposatului în vremurile în care în magazinele alimentare rafturile erau pline cu aer, la liber. Avea domnul de care vorbesc, un prieten bun, bine situat, locuia la oraș la bloc, dar la țară avea prin familia lui și a soției, acareturi: pământ, animale, vegetale…
In același bloc locuia o familie de oameni săraci cu mulți copii. Veneau Paștile și oamenii ăștia săraci nu prea aveau ce pune pe masă. Așa că prietenul domnului, merge la țară și taie interzisul miel și aduce familiei sărace unul întreg din dar.
Nu trece multă vreme și prietenul care avea și el un prieten pe la instituțiile cu „paza” populației, primește o săpuneală pe cinste de la prietenul amintit.
După ce au mâncat cu bucurie de paști, săracii l-au pârât la securitate că le-a făcut cadou de paști un miel întreg și să se informeze dânșii bitteschon, de unde are ăla atâția bani de își permite să-i facă lui cadou ?
A fost momentul de răscruce în viața mea. Am tăcut. Și am început să deschid ochii ca să pot vedea dincolo de alb și negru.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s