Inițierea

Coboram cu liftul, un etaj. Cu mine în lift era un bărbat. Un om foarte înalt, robust, în vârstă, îmbrăcat într-un costum nu neapărat elegant, pe cap avea o bască. Omul de rând, proletarul. Nu ne băgăm în seamă. Coborâm din lift și mergem împreună pe un drum. La un moment eu mă iau la joging. Mă simt ușoară și veselă deși când mă privesc sunt în pijama.
Drumul flancat de o pădure pe dreapta și de un deluț pe stânga coboară acum din ce în ce mai abrupt.
În zare pe cer apar dintr-o dată imagini colorate cu ființe, ca și la desenele animate japoneze, cu super eroi. Sunt în plin extaz și încep să zbor spre imagine. Mai apoi cobor iar cu picioarele pe pământ. În tot acest zbor-mers știu că bărbatul vine și el pe drum acum rămas undeva în spatele meu.
Ajung într-o vale largă. Câteva obstacole pe care încerc să le ocolesc și gândesc la încercările drumului inițiatic. Oare care or fi? Merg prevăzătoare. Din toate părțile, aleator, pământul se înmoaie și lasă să se vadă cuiburi de șerpi: negri, roșii, oranj, subțiri, încolăciți. Încep să sar când pe un picior când pe celălalt pentru a-i ocoli și așa, concentrată și în alarmă ajung pe un drum stabil unde ca pe o șină de tren terenul pare să fie mai sigur. Cuiburile instant de șerpi se împuținează.
Aud din spate pași și îl văd pe om că mă depășește pe partea stângă mergând relaxat și apăsat pe drum.
-Cum mergi așa neprevăzător și fără grijă, nu ai văzut câți șerpi sunt? Și unde mergi?
-Am același drum ca tine, îmi răspunde din mers, și… unde vezi tu șerpi?
M-am oprit consternată privind-ul cum dispare în zare călcând hotărât și apăsat cu numărul de la picior 45. L-am privit, stând pe loc năucă, până a dispărut în zare.
Apoi am purces și eu mai departe la drum fără să mă mai uit unde calc.
La o cotitură a drumului acesta pregătise o masă pe care așezase câteva senviciuri cu somon afumat și pastă de hrean și mă aștepta.
-Ia și mănâncă.
În mână țineam o felie de pește crud pe care mă pregăteam fără prea mare poftă să o mănânc. Mă uitam cu jind la masa pregătită de el, apoi hotărâtă am aruncat peștele din mână și am luat un sendvici pregătit, apoi am băut o gură de țuică din ștamplul pregătit deasemenea pe masă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.