Transformare în timp

Dacă la început și pe parcursul foarte multor ani, vocea gândurilor negative pline de frică, constructoare de drame : da dacă nu iese bine, da dacă se întâmplă ceva, da dacă, știți voi, gândurile acelea care provoacă emoții negative și insomnii, era puternică și vocea subconștientului nu era auzită. Apoi, cândva, am sesizat foarte slab cealaltă voce, abia auzibilă care-mi spunea că-i ok.
Acum gândurile negative sunt mai de suprafață, mai rare, mai lipsite de substanță deși încă mai produc emoții negative. Peste ele se așează ca tunetul vocea pozitivă care repetă de mai multe ori: gândurile acestea sunt ireale, nu au substanță, totul va fi bine, este logic să fie bine.
Într-un timp destul de scurt, vocea fricii se estompează, dispare și lasă loc bunei dispoziții.

 

Anunțuri

7 comentarii

 1. Gândurile negative dispar pe măsură cer îndepărtăm egoul de noi, căci el este sursa lor, el este cel care ne vrea ținuți în frâu.
  Ca și la tine, la mine gândurile astea au început să dispară, să nu mai aibă forța de altădată, să devină superficiale.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

   1. Interesant este faptul că nu am depus cine știe ce eforturi în privința asta, fiind mai mult vorba de conștientizarea rolului pe care-l poartă egoul. Din acel moment parcă totul a mers „de la sine”.
    Și mai interesant îmi pare faptul că înțelegerea/conștientizarea îmi vin parcă de la sine, ca si cum știam aceste lucruri dar le uitasem. Citesc spre exemplu câteva pagini din câte o lucrare/carte mai aparte, prind câte o idee, după care parcă am citit întreaga carte, toate ordonându-se în mine.
    Nu pot explica mai bine, dar cam așa se petrec lucrurile.

    Apreciază

   2. Ce bine. Aşa este normal sã fie. Eu fiind mai cãpoasã pânã am priceput cum merge treaba mi a fost greu. Egoul era puternic ancorat în toatã mãduva.

    Apreciază

   3. Egoul este foarte puternic. Să nu crezi că la mine nu fusese ancorat, dar ancorele începuseră deja să mai slăbească de ceva vreme, căci am trecut prin întâmplări pilduitoare, care mi-au netezit puțin drumul.

    Apreciat de 1 persoană

   4. Ce bine. Mã bucur cã am inceput drumul şi mai mult mã bucur cã şi ai mei dragii, în tãcere, îl umblã cu mine, fiecare totuşi cu al lui şi în felul lor.

    Apreciază

   5. Nu cred în existența unui singur drum, ci a câte unui drum pentru fiecare dintre noi, căci purtăm „în spate” experiențe de viață diferite, avem rosturi bine definite și diferențiate în viață.

    Cu câți mai mulți, cu atât mai bine! Suntem într-o perioadă de mari schimbări, în care doar cei cu conștiința deschisă vor putea face față, căci lucrurile nu par a fi prea usoare.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s